Antrenorul portughez Fernando Santos a vorbit la conferința de presă premergătoare partidei cu Marocul din sferturile CM 2022 din Qatar. Meciul a trecut în plan secund, după controversele legate de Cristiano Ronaldo.

Fernando Santos si Cristiano RonaldoFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fernando Santos neagă reacția lui Ronaldo

În ultimele zile s-a vorbit că starul portughez a vrut să părăsească echipa națională, lucru infirmat de Fernando Santos.

„Nu mi-a spus niciodată că vrea să părăsească echipa. Trebuie să vă uitați la atitudinea lui. A sărbătorit golurile alături de coechipieri și a mulțumit suporterilor”, a declarat Santos, conform Marca.

Discuția avută înaintea partidei cu Elveția

Cristiano Ronaldo și Fernando Santos au avut o discuție înainte de meciul cu Elveția, în care fotbalistul a fost lăsat pe banca de rezerve.

„Am avut o discuție. I-am spus că nu am de gând să încep meciul din optimi cu el titular. Nu a fost mulțumit, așa cum este normal. Dar a fost o conversație normală în care fiecare și-a spus punctul de vedere”, susține selecționerul.

Fernando Santos înțelege frustrarea pe care a simțit-o Cristiano, dar spune că jucătorul nu a amenințat niciodată că va părăsi cantonamentul Portugaliei.

„Când un fotbalist este căpitanul Portugaliei și rămâne pe banca de rezerve, este normal să nu fie fericit. Când i-am spus că nu va juca titular, m-a întrebat dacă este o idee bună. Desigur că nu a fost fericit, dar vă asigur că nu a vrut să părăsească echipa”, a anunțat Santos, înaintea partidei din sferturile CM 2022.

Portugalia va întâlni selecționata Marocului, sâmbătă de la ora 17:00, în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar.