Cristiano Ronaldo a fost rezervă în meciul din optimile CM 2022 din Qatar, pe care Portugalia l-a câștigat cu scorul de 6-1 împotriva Elveției. Înlocuitorul său în primul 11, Goncalo Ramos, a reușit să înscrie de trei ori.

Cristiano RonaldoFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ronaldo a amenințat că va părăsi cantonamentul Portugaliei

Presa portugheză a dezvăluit că Ronaldo a fost dezamăgit când a aflat că va lua loc pe banca de rezerve și a amenințat că va pleca din cantonament.

Problemele au început la meciul contra Coreei de Sud, când CR7 a fost înlocuit de selecționerul Fernando Santos în minutul 65. În momentul ieșirii de pe teren, acesta a avut o reacție nervoasă, iar după meci a precizat că acele cuvinte nu erau adresate antrenorului, ci unui jucător sud-coreean, scrie Marca.

Când a aflat că nu se va afla în primul 11 pentru partida cu Elveția, Cristiano Ronaldo a avut o discuție cu Fernando Santos, în care a amenințat că va pleca. La scurt timp, a revenit asupra deciziei, conștient de consecințele pe care le-ar putea avea un asemenea gest.

Federația Portugheză de Fotbal neagă incidentul

Într-un comunicat publicat joi, FPF susține că vedeta nu a amenințat că va părăsi naționala și că acesta, prin gradul de dăruire de care dă dovadă, este implicat total în slujba echipei.

„Cristiano Ronaldo îşi construieşte în fiecare zi o traiectorie unică în serviciul selecţionatei şi al ţării care trebuie respectată şi care atestă angajamentul său incontestabil faţă de echipa naţională.

De altfel, gradul de dăruire al jucătorului cu cele mai multe selecţii în echipa Portugaliei a fost demonstrat din nou, dacă a mai era necesar, în victoria împotriva Elveţiei din optimile de finală ale Cupei Mondiale 2022” - a anunțat Federația Portugheză de Fotbal, pe site-ul său oficial.

Mesajul lui Cristiano Ronaldo

Ronaldo a postat un mesaj pe rețelele de socializare, însoțit de o fotografie cu jucătorii portughezi.

„Un grup prea unit pentru a fi rupt de forțe exterioare. O națiune prea curajoasă pentru a se speria de vreun adversar. O echipă în adevăratul sens al cuvântului, care va lupta până la capăt pentru visul său. Forza, Portugalia”.