Un episod de cenzură a avut loc la televiziunea națională din Turcia, acolo unde comentatorul partidei dintre Canada și Maroc (1-2) de la CM 2022 din Qatar a fost înlocuit la pauză.

Maroc, in optimi la CM 2022 din QatarFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

>> Povestea fostului atacant turc Hakan Sukur: Exilat de Erdogan, a ajuns să vândă cafea în California

>>Ultimele „finale” din faza grupelor - Meciurile zilei de la Mondialul din Qatar

Comentator turc, înlocuit la pauză pentru că a pronunțat numele lui Hakan Șukur

Alper Bakırcıgil a spus în direct la TRT după golul marcat de marocanul Ziyech (din minutul 4) că cel mai rapid gol marcat în istoria Mondialului de fotbal îi aparține lui Hakan Șukur (10.8 secunde, la CM din 2002, într-un meci câștigat de Turcia cu 3-2 cu Coreea de Sud - finala mică a competiției).

Fostul mare jucător turc (aflat acum în exil în SUA) este însă unul dintre marii contestatari ai regimului condus de președintele Recep Tayyip Erdogan, iar cele spuse i-au adus comentatorului înlocuirea la pauza meciului.

Șukur este considerat „dușman al țării”, iar amintirea numelui acestuia i-a adus lui Alper Bakırcıgil înlocuirea după primele 45 de minute.

În plus, când a fost prezentat rezumatul partidei, vocea comentatorului a fost înlocuită pentru a nu fi auzit din nou numele lui Hakan Șukur.

Într-una dintre postările pe Twitter, fostul mare atacant turc a spus printre altele: „Câte schimbări are dreptul să facă un regim dictatorial?”

Golul marcat de Hakan Șukur în meciul cu Coreea de Sud de la CM 2002