​Carlos Queiroz (69 de ani) și Gerardo Martino (60 de ani) nu mai sunt selecționeri ai Iranului, respectiv Mexicului. Eliminările premature de la CM 2022 i-au lăsat fără funcții pe cei doi.

Carlos QueirozFoto: Ebrahim Noroozi / AP / Profimedia

Carlos Queiroz (Iran) și Gerardo Martino (Mexic) nu mai sunt selecționeri după eliminările de la CM 2022

Iran a ratat calificarea în optimi după înfrângerea, scor 1-0, cu SUA. Iranienii aveam nevoie de o remiză pentru a continua competiția din Qatar.

Eliminat din faza grupelor, Carlos Queiroz părăsește banca tehnică a iranienilor.

„Sunt mândru de voi, încă o dată ați fost geniali pe teren și în afara lui. A fost o mare onoare și un privilegiu să fac parte din această familie de fotbal.

Cred că meritați deplin respect și încredere din partea fanilor țării voastre și ai fotbalului.

Le doresc tuturor fericire, pace, succes și sănătate. Mulțumesc” - Carlos Queiroz, într-un mesaj adresat jucătorilor iranieni pe care i-a antrenat până de curând.

Portughezul sosise pe banca Iranului în luna septembrie a acestui an.

Un alt antrenor care s-a despărțit de echipa pe care a pregătit-o la CM 2022 este Gerardo Martino.

În vârstă de 60 de ani, argentinianul nu a reușit să îi ducă pe mexicani în optimi. A fost eliminat dramatic pentru un singur gol, iar Polonia a făcut pasul printre cele mai bune 16 echipe de la CM 2022 din Qatar.

Lui Martino îi expira contractul după terminarea Mondialului, iar o altă înțelegere nu va mai exista. „Sunt responsabil pentru eliminare”, a spus, printre altele, antrenorul.

Gerardo Martino îi pregătea pe mexicani din 2019.

>> Ziua Națională modifică programul tv - Unde vor putea fi văzute partidele decisive ale Spaniei și Germaniei de la CM 2022