​Elveția a cedat la limită, scor 1-0, meciul jucat cu Brazilia la Mondialul din Qatar. Trupa pregătită de Murat Yakin va fi adversara României în preliminariile pentru Euro 2024.

Edi IordanescuFoto: Alex Nicodim/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Ziua Națională modifică programul tv - Unde vor putea fi văzute partidele decisive ale Spaniei și Germaniei de la CM 2022

Elveția chiar e de speriat - Favorită clară a preliminariilor pentru Euro 2024

Prezent în Qatar pentru a vedea partide de la turneul final, Edi Iordănescu a organizat o conferință de presă cu ocazia Zilei Naționale a României.

Selecționerul a vorbit despre campania de calificare la Euro 2024 și a tras unele concluzii despre Elveția.

„Este o bucurie să fiu aici, la cea mai importantă competiție, vreau să am o privire tehnică asupra acestui turneu, sunt multe lucruri interesante pentru un antrenor.

E un turneu final atipic, o premieră, datorită perioadei din an în care se dispută. Jucătorii vin din plină competiție, m-am așteptat să-i văd la turație maximă, am văzut un tonus bun de joc.

Pentru mine, e o oportunitate să o văd la lucru pe Elveția. Mi s-au confirmat multe lucruri pe care le știam, din păcate. Trebuie să înțelegem bine statutul nostru, ce avem de făcut, să ne cunoaștem adversarii. Dacă îți propui locul 2, e posibil să-l scapi și pe acela.

Trebuie să fim realiști și să spunem că Elveția e favorita grupei. E o națională omogenă, obișnuită cu turneele finale. E o echipă matură în joc, stăpână pe ea, a absorbit foarte ușor presiunea și în meciul cu Brazilia.

La fiecare turneu final, ei sunt acolo. Au lăsat acasă Italia, în Liga Națiunilor au reușit să învingă Spania, Portugalia, sunt lucruri care ne pun în gardă.

Trebuie să avem încredere în potențialul nostru și sper ca băieții să-mi dea suficiente argumente ca să vin în fața voastră cu mai multă speranță pe viitor.

De departe, Elveția stă cel mai bine pe hârtie din grupa noastră. Israel are și ea jucători cu calitate, echipele lor locale sunt angrenate în cupele europene.

Kosovo vine foarte tare din urmă, îi oferim mai puțină atenție decât ar trebui, dar au jucători care evoluează la un nivel foarte bun” - Edi Iordănescu, citat de gsp.ro.

Selecționerul va lua parte și la meciul dintre Elveția și Serbia, decisiv pentru calificarea în optimile turneului final din Qatar.

În preliminariile pentru Euro 2024, naționala României se află în Grupa I, alături de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra.

Campania de calificare va debuta în martie 2023.

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> FOTO România, „prezentă” la CM din Qatar - Răzvan Burleanu, în tribună la victoria Braziliei