Argentina are de muncă după eșecul surprinzător suferit în prima etapă a grupelor din cadrul CM Qatar 2022, în fața Arabiei Saudite (1-2), iar Lionel Messi a fost luat din nou la țintă.

Lionel Messi, in meciul de debut la CM 2022 QatarFoto: Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sâmbătă seară, Argentina va juca în compania Mexicului, într-un meci ce se anunță a fi unul capital pentru calificarea în faza optimilor, mai ales după ce Polonia a învins Arabia Saudită (2-0) și a urcat pe primul loc în grupa C.

>> Meciurile zilei de sâmbătă de la CM 2022 Qatar sunt LiveBlog pe HotNews.ro.

Văzut drept principalul responsabil pentru un eventual insucces al Argentinei la acest turneu final, Lionel Messi primește în continuare foarte multe critici din lumea sportului.

Zico, fostul mare internațional brazilian, este ultimul care l-a atacat pe starul argentinian.

Zico consideră că Lionel Messi nu are calități de lider

Potrivit infobae.com, Zico l-a atacat pe actualul fotbalist al celor de la Paris Saint Germain și a precizat că deși acesta poartă banderola de căpitan, nu este un adevărat lider pentru colegii săi.

„Este un căpitan care nu vorbeşte cu nimeni, cred că-i lipsesc calităţile de lider. Poartă banderola doar pentru că este Messi. Argentina poate să câştige cu 4-0 sau să piardă cu 1-2 şi el va continua doar să-şi facă jocul, fără să se abată de la drumul său.

Nu cheamă pe nimeni la el, nu ţipă după nimeni. Nu vorbeşte cu nimeni. Sunt moment în care căpitanul trebuie să se impună.

Când eram căpitanul naţionalei, aveam vreo 30 de ani şi îi controlam pe ceilalţi jucători. Asta nu este caracteristica lui Messi.” - a spus Zico.

Clasamentul grupei C

1. Polonia 4p (2 mj)

2. Arabia Saudită 3p (2 mj)

3. Mexic 1p (1 mj)

4. Argentina 0p (1 mj)

De știut:

  • Lionel Messi devine primul jucător argentinian care a marcat la 4 turnee finale mondiale (2006, 2014, 2018, 2022). Starul celor de la PSG îi depășește astfel pe Gabriel Batistuta (1994, 1998, 2002) și Diego Maradona 1982, 1986, 1994).
  • Ultima dată când Argentina a pierdut meciul de debut la un CM de fotbal a fost la Coppa del Mondo 1990, atunci când „Pumele” au pierdut cu Camerun (0-1, pe San Siro).
  • Argentina a pierdut ultima dată un meci în semifinalele Copa America din 2019 (3 iulie), atunci când a fost depășită de Brazilia (0-2). Au urmat 36 de meciuri fără înfrângere.
  • Argentina a câștigat în două rânduri titlul mondial, la edițiile din 1978 și 1986.