Arabia Saudită a reușit surpriza debutului la CM 2022 din Qatar, învingând cu scorul de 2-1 Argentina. La pauză însă, echipa lui Lionel Messi conducea, iar discursul antrenorului saudit i-a motivat suficient pe jucătorii săi, care au întors scorul.

Herve RenardFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Cum și-a motivat Herve Renard jucătorii la pauză

Intrați la cabine în dezavantaj, selecționerul Herve Renard le-a ținut un discurs pe un ton ridicat, dublat de expresivitatea translatorului, care i-a trezit pe jucătorii saudiți.

Acesta i-a motivat, printre altele, spunându-le că au venit să câștige, nu doar să se fotografieze cu Lionel Messi. Efectul a fost cel scontat, saudiții întorcând scorul în primele opt minute de la reluare, prin Al Shehri și Al Dawsari.

„Trebuie să vă priviți în față înainte să intrați pe teren. Trebuie să aveți încredere. Asta e șansa vieții voastre. Mai mult de 35 de milioane de oameni se roagă pentru voi. Sunt mulți oameni pe stadion și milioane în fața televizoarelor. Nu aveți voie să-i dezamăgiți. E imposibil. Familiile voastre așteaptă multe de la voi. Trebuie să-i faceți să fie mândri de voi. Nu aveți voie să părăsiți terenul cu fața plecată” - Herve Renard, înaintea partidei.

„Ce facem noi aici? Asta e pressingul vostru? Respectați suporterii. Au jucat ca un meci amical în prima repriză. Stabiliți ritmul, nu vă vor oferi nimic. Ei primesc mingea și voi stați pe loc. Sunteți aici să câștigați sau doar vreți să faceți o poză cu Messi? Haideți băieți, aceasta e Cupa Mondială. Dați totul! Puteți să faceți ceva fantastic” - Herve Renard, la pauza meciului.

Herve Renard, un antrenor „nebun”

Mijlocașul Abdulellah Al-Malki a dezvăluit că discursul lui Renard de la pauză a fost exact ce le trebuia pentru a produce una dintre surprizele acestei Cupe Mondiale.

„Avem un antrenor nebun. Ne-a motivat în timpul pauzei, ne-a spus lucruri care ne-au făcut să vrem să mâncăm gazonul”, a declarat Al-Malki, conform Daily Mail.

Ce a fost joi la CM 2022 Qatar:Portugalia și Brazilia debutează cu victorii - Richarlison, foarfecă de toată frumusețea

S-ar putea să te mai intereseze și:

>> Meciurile zilei la Mondialul din Qatar - Primele dueluri din etapa a doua a grupelor

>> Surpriză uriașă la CM 2022 Qatar: Dublă campioană mondială, învinsă de Arabia Saudită în meciul de debut

>> Lionel Messi și-a asumat poziția de lider - Ce le-a transmis colegilor după eșecul cu Arabia Saudită