Istvan Kovacs a arbitrat mai multe partide importante în ultimii ani, iar „centralul” român a fost delegat acum la meciul de deschidere al Cupei Mondiale 2022. Qatar - Ecuador (Grupa A) se va juca duminică, pe Al Bayt Stadium, de la ora 18:00.

Istvan KovacsFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Celelalte echipe din această grupă, Olanda și Senegal, se vor întâlni luni, de la ora 18:00.

Istvan Kovacs, rezerva lui Daniele Orsato la meciul Qatar - Ecuador

Kovacs a fost nominalizat al patrulea oficial la meciul dintre Qatar și Ecuador. Românul va fi rezerva arbitrului Daniele Orsato. Italianul va fi ajutat de conaționalii săi Ciro Carbone și Alessandro Giallatini (asistenți).

Potrivit FRF, un alt român, Ovidiu Mihai Artene, va fi asistent de rezervă pentru acest joc, în timp ce în camera VAR, datorită numărului mare de camere cu care se filmează jocurile, vor fi 4 oficiali: Massimiliano Irrati (Italia) – arbitru VAR, Paolo Valeri (Italia), Benoit Millot (Franţa), Pawel Sokolnicki (Polonia) – asistenţi VAR.

„Îl știu foarte bine și pe Istvan Kovacs, este un arbitru de top, altfel nu ar fi aici. E foarte bun, și-a arătat calitatea în Champions League. Sigur se bucură că este aici și sunt convins că și Ovidiu e mândru de el” - Danny Makkelie, arbitru olandez, despre Istvan Kovacs.

Din lotul de arbitri pentru Cupa Mondială din Qatar mai face parte și asistentul Vasile Marinescu.

De știut:

  • Ultimul „central” din România prezent la turneul final al unei Cupe Mondiale a fost Ioan Igna, în 1986.
  • Ultimul „tușier” român delegat la o Cupă Mondială a fost Nicolae Grigorescu, în 1998.