Antonio Rudiger este unul dintre fundașii pe care Hansi Flick se va baza la Campionatul Mondial din Qatar, iar fotbalistul celor de la Real Madrid știe deja ce va face cu toți banii strânși de la acest turneu final.

Antonio RudigerFoto: Michael Sohn / AP / Profimedia

Fundașul central în vârstă de 29 ani s-a transferat chiar în această vară la Real Madrid, după ce a semnat din postura de jucător liber de contract după despărțirea de Chelsea.

Conform publicației MARCA, Rudiger își va dona toate bonusurile venite în urma Campionatului Mondial din Qatar.

Antonio Rudiger își va dona banii veniți de la CM Qatar 2022 pentru operațiile mai multor copii din Sierra Leone

Născut în Sierra Leone, Rudiger a început să practice fotbalul în această țară, unde mama sa i-a dat viață.

Cum viața de acolo i-a oferit foarte multe la început de drum, fundașul german dorește să își recompenseze comunitatea și să îi ajute în probleme de sănătate și foamete.

În colaborare cu organizația germană BigShoe, Rudiger va plăti operațiile mai multor copii din Sierra Leone. Nu este primul gest de acest gen pe care îl face germanul, după ce în luna ianuarie a achitat tratamentele mai multor copii, tot prin intermediul fundației BigShoe.

„Mă doare să văd condițiile în care cresc copiii din Sierra Leone. În timpul intervențiilor chirurgicale (pentru care a plătit), cei care suferă de anumite malformații din naștere vor beneficia de o corecție, care îi va ajuta să meargă și să se implice în viața socială din care au fost excluși.

În Germania mi s-au oferit oportunități pe care nu le-aș fi avut niciodată în țara mea de origine. Apreciez foarte mult poziția privilegiată în care mă aflu.

A ajuta este o chestiune de onoare pentru mine. Aș dori să implementez mai multe proiecte în Sierra Leone în viitor, alături de familia mea.” - a spus Rudiger.