Pugilistul roman Lucian Bute isi va apara pentru a saptea oara titlul de campion mondial al IBF, la categoria mijlocie, in fata campionului european Brian Magee, in 19 martie, la Bell Centre din Montreal, a anuntat luni Interbox, in cadrul unei conferinte de presa.

Lucian ButeFoto: AGERPRES

In prima faza au fost negocieri pentru o lupta intre Lucian Bute si Dimitri Sartison, insa acesta a refuzat oferta. Au urmat apoi discutii cu nord-irlandezul Brian Magee, care a acceptat propunerea. Organizatorii au declarat ca aceasta este "cea mai buna optiune disponibila" in acest moment.

Campion european, Magee, in varsta de 35 de ani, are 34 de victorii in cariera, dintre care 24 prin KO, si trei infrangeri. Nord-irlandezul, care este pe locul 1 in clasamentul WBA, locul 2 in WBC si locul 8 in IBF, este neinvins in ultimele sase meciuri. Infruntarea cu Magee va fi prima dupa ce Bute a semnat, luna trecuta, un contract pe trei ani cu cei de la Showtime. Potrivit intelegerii, pugilistul roman ar urma sa primeasca 2 milioane de dolari pentru fiecare lupta.

Lucian Bute este neinvins in 27 de meciuri, din acestea 22 de victorii au fost obtinute prin KO. Romanul a castigat titlul in octombrie 2007, invingandu-l prin KO in runda a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Pana acum, Bute si-a aparat cu succes titlul de sase ori: in februarie 2008, in fata americanului William Joppy (KO), in octombrie 2008, in fata mexicanului Librado Andrade (la puncte), in martie 2009, in fata columbianului Fulgencio Zuniga (KO tehnic), in noiembrie 2009, in fata mexicanului Librado Andrade (KO), in aprilie 2010 in fata columbianului Edison Miranda (KO) si in octombrie 2010, in fata americanului Jesse Brinkley (KO tehnic).