Rutierul luxemburghez Frank Schleck (Saxo Bank), cel care a fost nevoit sa se retraga din Turul Frantei in etapa a treia dupa ce si-a fracturat clavicula in trei locuri dupa o cazatura, a criticat organizatorii Marii Bucle, acuzandu-i ca pun in joc vietile ciclistilor doar pentru a avea o cursa mai spectaculoasa.

Frank Schleck, abandon in Turul FranteiFoto: Reuters

Frank Schleck a incheiat pe locul al cincilea in ultimele doua editii ale Turului Frantei, dar in acest an a abandonat in etapa a treia, dupa o cazatura grava in cel mai dificil sector cu pavaj.

"Cei care planuiesc traseul Turului nu au niciun drept sa se joace cu vietile rutierilor doar pentru a crea o cursa spectaculoasa. Cazaturile fac parte din ciclism, dar nu sunt de divertisment. Sunt ciclisti care nu-si mai revin niciodata si raman cu sechele pe viata", a declarat ciclistul pentru publicatia daneza Ekstra Bladet.

"Nimeni nu ar trebui sa elaboreze o cursa care practic te invita la cazaturi si, mai presus de toate, la Turul Frantei deoarece niciun rutier nu ar fi fericit sa castige competitia daca aceasta victorie s-ar datora cazaturilor lui Alberto Contador sau Andy Schleck", a adaugat Schleck.