Cu putin timp inainte de importanta partida cu Edison Miranda (in care isi va pune in lupta centura mondiala a categoriei supermijlocie - versiunea IBF), Lucian Bute este increzator, pugilistul roman precizand ca este foarte bine pregatit si gata de lupta. "Nimic nu a fost trecut cu vederea, am analizat fiecare aspect al acestui meci. Vreau sa fac o batalie impecabila pentru toti fanii mei", a conchis Bute pentru presa canadiana. Romanul va lupta cu Miranda pe 17 aprilie, in Centre Bell din Montreal.

"Miranda este puternic, dar voi fi atent si am o strategie foarte buna. Am avut o pregatire exceptionala, cea mai buna din cariera mea, sunt in forma si am incredere ca imi voi pastra centura mondiala" - Lucian Bute pentru canoe.ca, citat de Mediafax.

"A fost superb in noiembrie, inaintea revansei cu Librado Andrade, dar este chiar mai bine de data aceasta. Am finalizat fiecare aspect al pregatirii mele. Nimic, absolut nimic nu a fost trecut cu vederea. Voi fi extrem de energic de la inceput pana la sfarsitul confruntarii de sambata noaptea. Pentru fiecare lupta ma antreneze pentru a putea face un efort sustinut de la inceput pana la final. Stiu ca Miranda incepe, de obicei, luptele in forta" - Lucian Bute pentru ruefrontenac.com, citat de Mediafax.

Edison Miranda si-a trecut in palmaresul de profesionist 33 de victorii si patru infrangeri. A luptat de-a lungul timpului impotriva unor nume grele precum Kelly Pavlik, Andre Ward si Arthur Abraham.

"Astept cu nerabdare sa bata gongul de inceput al luptei. Nu numai ca nu am boxat «acasa» la Centre Bell de aproximativ un an, dar HBO va reveni la Quebec pentru a televiza lupta mea. Vreau sa fac o batalie impecabila, pentru a-i satisface pe toti fanii mei", a conchis Bute.

Demn de mentionat este faptul ca disputa romanului va fi transmisa in direct de HBO, atat in Canada, cat si pe teritoriul SUA.

Partida dintre Bute si Miranda, contand pentru titlul mondial al categoriei supermijlocie - versiunea IBF, va avea loc pe 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal.

Lucian Bute, campion al lumii

Lucian Bute a devenit campion mondial pe 19 octombrie 2007, atunci cand l-a invins prin KO in repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Dupa acest moment, "Mister KO" si-a aparat centura in patru randuri: pe 29 februarie 2008 l-a batut pe americanul William Joppy (KO tehnic in repriza a-10-a), pe 24 octombrie a trecut de Librado Andrade (dupa o partida controversata, romanul a castigat la puncte), pe 13 martie 2009 a castigat prin KO tehnic in fata lui Fulgencio Zuniga, in timp ce pe 29 noiembrie s-a impus categoric prin KO (in repriza a patra) impotriva lui Librado Andrade.

Lucian Bute - campion mondial IBF, categoria supermijlocie, si-a pastrat centura deja de patru ori

Bursa pugilistului: 1 milion de dolari

Palmares la profesionisti: 25 de victorii (20 prin KO), 0 egaluri si 0 infrangeri.

S-a nascut pe 28 februarie 1980 (Pechia - Galati) si are 1.88m si 76.2 kg

Antrenor: Stephane Larouche.