Statul rus intentioneaza sa incredinteze mediului de afaceri privat controlul asupra investitiilor in sport, scrie Vedomosti. In primul rand, acest lucru va viza fotbalul. Cotidianul mentionat a aflat ca Federatia rusa de fotbal vrea sa infiinteze o asociatie patronala in fruntea careia sa fie numit Roman Abramovici. El va fi ajutat de presedintele Gazprom, Aleksei Miller, si de presedintele Cailor ferate ale Rusiei, Vladimir Iakunin.

In plus, se preconizeaza cooptarea in acest consiliu de supervizare a coproprietarului companiei miniere din Kuzbas, Andrei Bokarev. Daca primii trei sunt cunoscuti pentru implicarea lor in lumea fotbalului, al treilea detine experienta in coordonarea altor proiecte sportive. Pana de curand, el a condus Federatia rusa de schi si snowboard.

Surse guvernamentale afirma, pe de alta parte, ca ideea nu poate fi rapid aplicata in practica. Pentru asta este nevoie de modificarea statului Federatiei, care nu are cum sa se reuneasca mai devreme de luna mai. Surse din Partidul Rusia Unita spun ca ideea infiintarii respectivului patronat este o iniativa comuna a mediului de afaceri si a puterii, cu menirea de a eficientiza cheltuirea fondurilor alocate de stat si de companii pentru dezvoltarea sportului.