Englezilor le pare rau ca au castigat dreptul de a organiza Olimpiada din 2012 la Londra. Intr-un articol publicat in Telegraph.co.uk, se scrie faptul ca ministrii englezi au fost avertizati de expertii cabinetelor ca Olimpiada nu va aduce nici o umbra de profit economic. Un document gros de 250 de pagini a circulat intre ministrii englezi, in care se explica faptul ca Guvernul va arunca pe geam o uriasa suma de bani.

Initial, intregul proiect se preconiza ca va costa 2,4 miliarde de lire sterline, insa costurile au crescut de patru ori, ajungand la 9,35 miliarde de lire sterline! Tessa Jowell, ministrul care se ocupa de organizarea Jocurilor Olimpice, a admis ca se dezbate reducerea unor fonduri alocate unor sporturi, cum ar fi hocheiul si baschetul. Oricum, suma dezbatuta a fi alocata este de 304 milioane de lire sterline. "Cred ca organizarea JO in Anglia va aduce foarte mult sportului, tarii, in general", a spus in timpul mandatului sau, Tony Blair. Problema oficialilor este ca nu au reusit sa contracteze credite si nu au atras destui bani din domeniul privat din cauza crizei financiare.

Acum, o alta preocupare a gazdelor JO este sa dezvolte partea de est a Londrei. Totul va incepe cu prelungirea liniei de metrou spre estul orasului, insa nu se stie daca totul se va termina in timp util, pana la inceperea Olimpiadei. S-au alocat 54 de milioane de lire sterline, insa mai este nevoie de inca 15,5 milioane de lire sterline pentru ca lucrarile sa fie finalizate.