





Golf/ Primul campionat se desfasoara sambata, la clubul Lac de Verde de langa Breaza
Printre pasionatii de golf ce participa in mod regulat la turneul de la Clubul Lac de Verde se numara actorii Lucian Viziru si Mugur Mihaescu, oamenii de afaceri Viorel Catarama(presedinte Elvila) si Liviu Sfrija(presedinte Henkel Romania), finantistii Misu Negritoiu si Dan Pazara, fostii tenismeni Florin Segarceanu si Dinu Pescariu. Anul trecut, campionatul de golf al Romaniei a avut urmatorii castigatori: la categoria Lady: Daniela Sfrija; la categoria a II-a (HCP 19-36): locul I: Dan Condratov, locul II : Dan Ursu, locul III: Misu Negritoiu; la categoria I ( HCP 0-18) locul I : Daniel Morar ( campion national al Romaniei), locul II: Dan Pazara, locul III: Lucian Viziru.
Golful este un sport in aer liber, ce poate fi practicat atat de copiii de citava anisori, cat si de persoanele in varsta. Pentru aceasta, jucatorul are nevoie de forta, atentie si o buna coordonare a miscarilor. Ca reguli, golful este jocul in care o minge este lovita cu crosa dintr-o zona special amenajata, numita "teeing ground", catre o alta zona, care contine o cupa (gaura), zona numita "putting green". Scopul jocului este sa duci mingea de pe teeing ground pe green (in cupa steagului) din cat mai putine lovituri. O runda inseamna parcurgerea a 18 green-uri.
Exista doua moduri principale de joc: in primul, castigatorul este desemnat in functie de gaurile castigate, respectiv pierdute (match play); in al doilea, castigatorul este desemnat in functie de cate lovituri a fost nevoie pentru a completa o runda (stroke play). In acest caz, pentru desemnarea castigatorului se iau in calcul doar loviturile efectuate pe teren. Exista si un sistem - stableford net ( unul destul de uzitat la noi), in care castigatorii sunt desemnati dupa ce, din scorul obtinut pe teren ( nr total de lovituri efectuate) se scade HCP-ul sau( handicapul sau).
Ca si alte sporturi, si acesta este reprezentat de o structura organizatorica, Federatia Romana de Golf, infiintata abia in urma cu 4 ani, din initiativa unui impatimit al acestui sport: profesorul Paul Tomita. Federatia are o structura de conducere in urmatoarea componenta: presedinte: Daniela Asanache; vicepresedinti: Liviu Sfrija si Viorel Catarama: membri: Octavian Hoandra, Rares Bogdan si Nicolae Nobilescu. In tara noastra activeaza circa 500 de jucatori, marea lor majoritate fiind amatori. Exista 8 cluburi de golf si 6 terenuri. Cel mai luxos din tara si preferat de impatimitii jocului este cel de la Lac de Verde, de langa Breaza. Acesta are o locatie foarte buna, find relativ aproape de Bucuresti si de statiunile de pe Valea Prahovei. „Lac de verde" este rodul unei investitii de zece milioane de dolari, facuta la inceputul anilor 2000 de catre o firma irlandeza.

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri