Andreea Ana va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris la lupte feminin, după ce s-a calificat în finala Turneului Preolimpic European, la Baku.

Andreea Ana, lupteFoto: United World Wrestling / Kadir Caliskan / imago sportfotodienst / Profimedia

Andreea Ana va reprezenta România la JO 2024 după ce a obținut calificarea în finala Turneului Preolimpic European (Baku)

Andreea Ana participă la Turneul Preolimpic European (Baku) la lupte feminin.

Aceasta va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a obținut calificarea în ultimul act al competiției de la Baku.

Ea a învins-o în semifinale pe luptătoarea germană Wendle Anika.

„Ana Andreea Beatrice – calificare la Jocurile Olimpice de la Paris! Prima luptătoare care se alătură #TeamRomania este sportiva Lotului Femin – Ana Andreea Beatrice (cat. 53 kg)!

Sportiva noastră a obținut la Baku calificarea în finala Turneului Preolimpic European și implicit biletele pentru Paris, după ce a învins-o pe Wendle Anika (Germania) printr-o dăruire exemplară, scor 5-4.

Pentru Ana Andreea Beatrice va fi a doua participare la Jocurile Olimpice Paris 2024, după ediția Tokyo 2021.

O nouă performanță ce îi încununează talentul, munca și sacrificiile, iar nouă ne aduce o satisfacție deplină.

Felicitări, Andreea – noul membru #TeamRomania! Felicitări antrenorilor Andriy Stadnik, Marin Filip, Carp Fanel precum și tuturor celor care au contribuit la pregătirea și parcursul ei.

Hai, România!” - se arată în comunicatul Federației Române de Lupte, publicat pe Facebook.

Andreea Ana este al 77-lea sportiv care va reprezenta România la JO 2024.

„Calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024!

Team Romania – 77 sportivi calificați

Andreea Ana s-a calificat la Jocurile Olimpice Paris 2024 la lupte feminin, categoria 53 kg. La Turneul Preolimpic European de la Baku, Andreea a reușit să obțină biletul pentru Paris 2024 după ce a câștigat în calificari cu Tatiana Debien (Franța), scor 4-1, iar în sferturile de finala a învins-o pe Veronika Rjabovolova (Macedonia), prin superioritate tehnică, scor 11-0. În meciul decisiv din semifinale, Andreea s-a impus în fața germancei Anika Wendle, scor 5-4.

Andreea este prima reprezentantă a luptelor românești care se califică pentru JO Paris 2024. Pentru ea este a doua ediție de Jocuri, după Tokyo 2020.

Felicitări, Andreea, ție și antrenorilor tăi. Succes și celorlalți sportivi care vor concura mâine la Baku, la lupte libere!

Pentru reprezentanții acestui sport, ultimul turneu care împarte biletele pentru Paris 2024 este Turneul Preolimpic Mondial de la Istanbul, între 9-12 mai 2024.

Succes, Team Romania vă așteaptă!” - au scris cei de la Comitetul Olimpic și Sportiv Român.