​​Federația Română de Gimnastică a anunțat miercuri lista sportivilor care vor reprezenta țara noastră la Campionatele Europene de gimnastică artistică masculin care vor fi găzduite de Rimini, Italia, în perioada 24-28 aprilie.

Andrei MunteanFoto: Noushad Thekkayil/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Conform sursei citate, România va fi reprezentată de gimnaștii Andrei Muntean, Nicholas Țarcă, Gabriel Burtanete, Robert Burtanete și Răzvan Marc (la seniori), precum și de David Puicea, Sebastian Torcică, Flavius Borca, Iustin Mihai, la juniori.

Roland Modoianu a fost înscris ca gimnast individual și va fi prezent în calificări la cal cu mânere, inele și bară. Punctajele sale nu vor conta pentru echipă.

La seniori, România va concura în prima subdiviziune alături de reprezentanții Norvegiei, Suediei, Belgiei, Islandei, Olandei, Ungariei și Sloveniei.

Gimnaștii antrenați de Marius Berbecar, Marius Urzică și Remus Jivan vor începe competiția la cal cu mânere.

Juniorii vor lua startul la sărituri, în prima subdiviziune a competiției, alături de sportivi din Israel, Slovenia, Ungaria, Irlanda și Albania. Ei vor fi însoțiți în Italia de Răzvan Șelariu și Ștefan Gal.

Peste 300 de gimnaști (seniori și juniori) din 38 de țări vor concura în perioada 24-28 aprilie la Rimini.

Sportivul cel mai bine clasat la individual, dintre cei care nu sunt calificați la Jocurile Olimpice, va obține biletul pentru Paris.

Reamintim că JO 2024 de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie - 11 august.