CSM București, ​campioana României la handbal feminin, a anunțat luni o lovitură importantă pentru sezonul viitor: Alina Grijseels, căpitanul şi unul dintre golgheterii Germaniei la Campionatul Mondial 2023, a semnat cu „tigroaicele”.

CSM BucurestiFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Alina Grijseels, căpitanul Germaniei, va juca pentru CSM București

Alina Grijseels (27 de ani) evoluează la Metz pe postul de centru, dar poate prelua şi rolul de inter dreapta.

„În sezonul 2021-2022 al EHF Champions League a avut o evoluţie foarte bună în tricoul lui Borussia Dortmund, cu un total de 84 de goluri înscrise, deşi echipa sa a fost oprită în play-off-ul pentru „sferturi” de Metz.

Un sezon mai târziu, Dortmund nu a mai evoluat în Liga Campionilor, dar Grijseels a fost unul dintre motoarele echipei până în Final 4-ul EHF European League.

Cei de la Metz nu au uitat jocul Alinei din dubla anului precedent, mai ales pe teren propriu, când a înscris 9 goluri, şi au obţinut semnătura centrului german din vara anului 2023.

Căpitan al naţionalei ţării sale, Grijseels a fost una dintre jucătoarele de bază ale Germaniei la Mondialul de la finalul anului trecut, cu care a terminat pe locul 6, marcând de 3 ori şi în poarta României.

La Metz a avut un plus pe finalul sezonului regulat al EHF Champions League. A fost una dintre cele mai bune jucătoare ale echipei sale şi a înscris goluri importante în ultimele trei etape în porţile echipelor puternice din grupă: 5 cu Esbjerg, 4 cu Ikast, 4 cu FTC.

A avut astfel o contribuţie majoră la turul de forţă care i-a asigurat lui Metz locul întâi în grupă în sezonul regulat al Ligii Campionilor”, scrie CSM București”.

CSM București se află pe primul loc în campionatul României (la șase puncte de Rapid, locul 2), este calificată în semifinalele Cupei României și în sferturile Ligii Campionilor (duel cu Metz).