Cristina Neagu s-a retras de la naționala de handbal feminin a României, iar selecționerul Florentin Pera a anunțat că tricolorele au un nou căpitan.

Cristina NeaguFoto: Petr Stojanovski / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Cristina Laslo, noul căpitan al naționalei de handbal feminin a României

Pentru România urmează meciurile cu Croația din preliminariile Campionatului European din 2024, iar Cristina Laslo va fi noul căpitan al primei reprezentative.

„Odată cu aceste jocuri, echipa naţională a României are un nou început. Este o echipă tânără, avem o medie de vârstă de 24 de ani, o echipă cu nouă jucătoare noi faţă de Campionatul Mondial din Danemarca.

Practic, putem spune că începe o reconstrucţie pentru acest nou ciclu olimpic, cu jucătoare talentate, care cred eu că pot asigura acest schimb de generaţii.

Sunt jucătoare cărora eu le-am generat încredere de când am preluat echipa naţională, am încercat să promovez cât mai multe jucătoare tinere. (...)

Este o echipă frumoasă, care poate obţine rezultate pozitive, însă este nevoie de răbdare. O echipă naţională puternică nu se formează peste noapte, este nevoie de timp, trebuie susţinute aceste fete” - Florentin Pera, într-o conferință de presă, citat de Agerpres.

Cristina Laslo: „Sunt entuziasmată şi onorată să reprezint ţara din postura de căpitan”

Laslo spune că se simte „entuziasmată şi onorată” de noua sa postură, aceea de căpitan al naționalei României.

„Ne aşteaptă două meciuri foarte interesante contra Croaţiei. Îmi doresc maxim de puncte şi sperăm ca noi, împreună cu stafful, să ne ridicăm la nivelul aşteptărilor. Jucăm cu casa închisă. (...)

Sunt entuziasmată şi onorată să reprezint ţara ca şi căpitan. Cred că nu oricine poate să fie în postura aceasta, deci nu pot să fiu decât recunoscătoare şi să le mulţumesc celor din staff pentru încredere şi împreună cu fetele sper să formăm un grup unit, un grup care să îşi dea ultima picătură de energie pe teren şi eu mă voi asigura că acest spirit va exista în mijlocul echipei.

Aşa că nu pot decât să fiu fericită şi mândră să îmi reprezint ţara din postura de căpitan”- Cristina Laslo.

De știut:

  • Florentin Pera a anunțat că în prezent naționala României este formată din jucătoare de la 12 echipe.
  • România va întâlni Croația miercuri, de la ora 17:30, în Teraplast Arena din Bistriţa.
  • Meciul face parte din prima grupă a preliminariilor Campionatului European de handbal feminin - EHF EURO 2024. Partida revanşă va avea loc duminică, la Koprivnica.
  • România și Croația au câte 4 puncte, departajate fiind de golaveraj (+43 față de +24). Urmează Grecia și Bosnia-Herțegovina, care nu au momentan vreun punct.
  • Primele două clasate se vor califica direct pe Euro 2024.

Grupa 1

1 Romania 4 puncte (81-38 golaveraj)

2 Croația 4 (63-39)

3 Grecia 0 (42-64)

4 Bosnia Herțegovina 0 (35-80)