​Naţionala României a fost învinsă de echipa Italiei cu scorul de 16-10 (4-3, 4-4, 5-2, 3-1), vineri, în ultimul său meci din Grupa D a Campionatului Mondial de polo pe apă masculin de la Doha (Qatar).

Echipa nationala de polo a RomanieiFoto: Bozo Radic / imago sportfotodienst / Profimedia

Tricolorii au făcut o primă repriză foarte bună şi se aflau la un singur gol de valoroasa echipă a Italiei (7-8), care a făcut diferenţa, însă, în ultimele două sferturi.

Pentru echipa antrenată de Bogdan Rath au marcat Vlad Georgescu (3 goluri), Tudor Fulea (2), Matei Luţescu (2), Andrei Prioteasa (1), Silvian Colodrovschi (1) şi Andrei Neamţu (1).

Golurile italienilor au fost reuşite de Francesco Di Fulvio (5), Lorenzo Bruni (2), Francesco Condemi (2), Matteo Iocchi Gratta (2), Alessandro Velotto (1), Nicholas Presciutti (1), Gonzalo Echenique (1), Vincenzo Renzuto (1) şi Giacomo Cannella (1).

După 8-15 cu Ungaria, 25-3 cu Kazahstanul şi 10-16 cu Italia, România s-a clasat pe locul al treilea în grupă, cu 3 puncte, devansată de Ungaria, 8 puncte, Italia, 7 puncte, dar înaintea Kazahstanului (zero puncte).

Câştigătoarele grupelor se califică direct în sferturile de finală, formaţiile de pe poziţiile doi şi trei joacă baraj pentru sferturi, în timp ce ultimele clasate evoluează pentru locurile 13-16.

România va înfrunta, duminică, în play-off echipa clasată pe locul secund în Grupa C, Muntenegru, dacă SUA nu va învinge Serbia, într-un meci care va avea loc vineri după-amiaza.

Primele patru clasate la Mondial care nu sunt deja calificate la Jocurile Olimpice din 2024, vor obţine biletele pentru Paris.

Franţa, Ungaria, Grecia, Spania, Japonia, SUA, Australia şi Africa de Sud sunt deja calificate la JO 2024.

Tricolorii s-au clasat pe locul 8 la Campionatul European din Croaţia, luna trecută. România a fost învinsă de Muntenegru cu 18-11 în meci pentru poziţiile 5-8, informează Agerpres.

De știut:

  • Reamintim că România a revenit la Campionatul Mondial după 11 ani, la ediţia din 2013 clasându-se pe locul 13.