Ronnie O'Sullivan a câștigat al treilea titlu din carieră la World Grand Prix, liderul mondial din snooker trecând de Judd Trump (al doilea jucător din ierarhie) după o revenire spectaculoasă, scor 10-7.

Ronnie O'SullivanFoto: George Wood / PA Images / Profimedia

>> VIDEO Snooker: Ronnie O'Sullivan a câștigat The Masters 2024 - Premiera din cariera „Rachetei”

O'Sullivan a avut parte de un început de finală de coșmar, Trump conducând la un moment dat cu 4-0.

Pas cu pas, Ronnie a rezolvat din mers multe dintre problemele din jocul său: a ratat mai puțin, a avut lovituri defensive excelente și a reușit să revină pe tabelă.

De la 0-4, O'Sullivan a ajuns până la 3-6, iar acela a fost momentul din care cel supranumit „Racheta” a câștigat patru frameuri la rând, reușind să treacă în avantaj pentru prima dată în finală (7-6).

Finalul de meci a adus câteva ratări mari pentru Trump (una dintre ele chiar la bila neagră: dacă ar fi introdus-o în buzunar ar fi câștigat frameul și s-ar fi apropiat la 7-8), iar O'Sullivan a știut să profite și să se impună cu 10-7 (s-a jucat după sistemul cel mai bun din 19 frameuri, adică primul la zece).

Rezumatul finalei dintre Ronnie O'Sullivan și Judd Trump

Sursa video: Eurosport

De știut:

  • Este al treilea titlu important pe care Ronnie O'Sullivan îl câștigă în ultimele 50 de zile: UK Championship, The Masters și World Grand Prix.
  • A fost a treia finală consecutivă pe care O'Sullivan o câștigă împotriva lui Trump, după cele de la Campionii Campionilor (2022) și Campionatul Mondial de la Crucible (2022).
  • Ronnie O'Sullivan și-a trecut în CV al 41-lea titlu la un turneu de clasament.

>> Ronnie O'Sullivan, discurs halucinant la adresa unui rival - Val de jigniri