Felipe Contepomi a fost numit în funcţia de selecţioner al naționalei de rugby a Argentinei (care a pierdut finala mică la CM 2023), în locul australianului Michael Cheika, informează AFP.

Naționala de rugby a ArgentineiFoto: Neal Simpson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Felipe Contepomi, noul selecționer al echipei Argentinei de rugby

Prezent din martie 2022 în staff-ul naţionalei ţării sale, în care a fost antrenor al apărătorilor, Contepomi preia, la 46 de ani, frâiele de la tehnicianul australian care a condus Argentina pe locul al patrulea la Cupa Mondială desfăşurată în această toamnă în Franţa.

Contepomi, selecţionat de 87 de ori în naţionala „Pumelor”, cu care a participat la patru ediţii ale Cupei Mondiale (locul 3 în 2007), a evoluat ca jucător la echipele franceze Toulon şi Stade Francais, precum şi la formaţia irlandeză Leinster. El şi-a început cariera de antrenor la Jaguares, în Argentina, înainte de a se alătura staff-ului lui Leinster, între 2018 şi 2022.

Michael Cheika s-a declarat „foarte dezamăgit” de înfrângerea Argentinei în faţa Angliei (scor 23-26) la Paris, în meciul pentru locul al treilea la CM 2023, unde titlul a revenit Africii de Sud. Chestionat în privinţa viitorului său, antrenorul australian a afirmat că nu are nici cea mai mică idee: „Nici măcar nu m-am gândit”.

Optând pentru Felipe Contepomi, „Pumele” au ales continuitatea, având în vizor Cupa Mondială din 2027, care va avea loc în Australia, scrie Agerpres.