Eddie Jones va fi din noul selecționerul echipei naționale de rugby a Japoniei, la mai puțin de două luni de la despărțirea de selecționata Australiei. Informația a fost confirmată de Consiliul de Administrație al Federației de Fotbal din Japonia.

Eddie JonesFoto: SEBASTIEN BOZON / AFP / Profimedia

Eddie Jones revine pe banca naționalei de rugby a Japoniei

După un prim mandat între 2012 şi 2015, australianul în vârstă de 63 de ani a fost puternic legat în ultimele luni de o revenire la cârma echipei naţionale a Japoniei, pe care a condus-o la o victorie istorică în faţa Africii de Sud la Cupa Mondială din 2015 din Anglia.

Presa locală a relatat că Jones a trecut joi, la Tokyo, un interviu de angajare la Federaţia Japoneză de Rugby (JRFU). Se aşteaptă ca numirea sa să devină oficială după ce va fi aprobată de consiliul JRFU miercuri, 13 decembrie.

Rolul lui Jones în victoria uluitoare a Japoniei asupra Africii de Sud în 2015, într-un meci supranumit „Miracolul de la Brighton”, l-a făcut principalul favorit pe lista scurtă a JRFU. Soţia sa este japoneză şi locuieşte în această ţară, în timp ce mama sa este japonezo-americană.

Rezultatele bune obţinute de Eddie Jones cu Japonia l-au ajutat să obţină postul de selecţioner al Angliei, pe care a condus-o până în finala Cupei Mondiale din 2019, pierdută în faţa Africii de Sud.

Jones a fost demis de Anglia în decembrie anul trecut, după ce a câştigat doar cinci din cele 13 teste disputate în 2022. El fusese angajat de Australia în ianuarie, dar a demisionat în octombrie, după două victorii în nouă meciuri, punctate de cea mai slabă performanţă a Wallabies la Cupa Mondială, în care au fost eliminaţi pentru prima dată în faza grupelor.

Sursa: News.ro