CSM Constanța și Dinamo București au obținut victorii în partidele disputate marți în grupele EHF European League la handbal masculin.

Echipa de handbal masculin Dinamo BucurestiFoto: Inquam Photos / Vali Marin

Echipa lui Xavi Pascual, succes categoric în disputa cu RK Izvidac

CSM Constanța a confirmat forma bună în care se află și s-a impus pe teren propriu în disputa cu cei de la Tatabanya, scor 28-25.

Echipa pregătită de George Buricea a condus la pauză la diferență de două goluri, însă a avut și avantaj de 8 la un moment dat, dar maghiarii au redus din diferență pe final, pe fondul relaxării gazdelor.

Pentru echipa de la malul Mării Negre au marcat Gaston Alberto Mourino 6 goluri, Zoran Nikolic 4, Vitali Komogorov 3, Strahinja Stankovic 3, Gabriel Cristian Ilie 3, Ionuţ Nistor Ioniţă 2, Nikolai Aliohin 2, Andrei Drăgan 2, Alexandru George Andrei 1, Irakli Cikovani 1, Valentino Ravnic 1.

În aceeași seară, Dinamo București s-a impus categoric în duelul cu RK Izvidac, la capătul unui meci controlat în totalitate de campioana en-titre a României.

Dulăii au făcut o primă repriză excelentă, având avantaj de 6 goluri la pauză, însă au continuat să atace și în repriza secundă, scorul final fiind 40-24.

Pentru Dinamo au marcat Lazar Kukic 7 goluri, Călin Dedu 6, Ante Kuduz 5, Andrii Akimenko 5, Aleksandar Cenic 4, Nicuşor Negru 3, Stanislav Kasparek 3, Milos Rosta 3, Alex Pascual Garcia 2, Viaceslav Bohan 2.

Așadar, ambele formații din România sunt calificate în grupele principale ale competiției, constănțenii chiar de pe primul loc în grupă.

EHF European League, clasament Grupa H

1. CSM Constanța 9p

2. Sporting 4p

3. Tatabanya 4p

4. Chrobry Glogow 1p

EHF European League, clasament Grupa G

1. Fuchse Berlin 10p

2. Dinamo București 6p

3. Chambery Savoie 4p

4. Izvidac 0p.