​Naționala de handbal feminin a României a învins categoric Portugalia în al doilea meci de la Trofeul Carpați, scor 32-22. Tricolorele mai au un singur test înainte de Campionatul Mondial din Danemarca, Suedia și Norvegia.

Echipa nationala de handbal feminin a RomanieiFoto: Petr Stojanovski / Panoramic / Panoramic / Profimedia

>> Lotul cu care România va aborda CM de handbal feminin

România a învins Portugalia la Trofeul Carpați

Selecționata pregătită de Florentin Pera a câștigat al doilea meci de la Trofeul Carpați, în fața Portugaliei și mai are un singur test înainte de Campionatul Mondial din Danemarca, Suedia și Norvegia.

După ce joi a învins Elveția (33-28), naționala de handbal feminin a României a obținut un succes convingător și în disputa cu Portugalia, cu toate că începutul a fost unul echilibrat.

Încă de la pauză, tricolorele aveau un avantaj de 10 goluri, dar acestea au cedat terenul pe final și nu au mai forțat.

Cea mai bună marcatoare a fost Sonia Seraficeanu (5 goluri), urmată de Cristina Laslo (4 goluri), Crina Pintea și Eliza Buceschi (câte 3).

Ultimul test al tricolorelor înainte de plecarea în Danemarca va avea loc sâmbătă și va fi și cel mai serios, contra Austriei, formație care va fi de asemenea prezentă la Mondial.

Austria a trecut de Portugalia, scor 32-20, însă a învins la un singur gol diferență Elveția, astfel că ultimul act al competiției va fi interesant.