CSM București este neînvinsă de mai bine de doi ani în Liga Florilor, însă performanțele modeste din Liga Campionilor la handbal feminin nu au fost deloc pe placul conducerii, care i-a dat un ultimatum antrenorului Adi Vasile.

Adrian VasileFoto: CTK / Alamy / Alamy / Profimedia

Adi Vasile va fi demis de la CSM București dacă nu va ajunge în Final 4-ul Champions League

CSM București domină competiția internă la handbal feminin, însă nu se bucură de același parcurs și în grupele Ligii Campionilor.

Formația antrenată de Adi Vasile este pe locul 4 în grupa A a Ligii Campionilor, loc ce duce în play-off.

Doar primele două clasate merg direct în sferturile de finală, astfel că echipa lui Adi Vasile are nevoie de un parcurs perfect în ultimele 6 meciuri pentru a bifa această performanță. Totuși, accederea în faza eliminatorie nu va fi o problemă, doar că drumul spre Final 4 va fi mai lung în acest context.

„Tigroaicele” nu au mai ajuns în primele 4 echipe ale Europei din anul 2018, răbdarea conducerii CSM se apropie de final în ceea ce îl privește pe antrenorul Adi Vasile.

În urma ultimei întâlniri a Consiliului de Administrație, clubul CSM București a transmis că are încredere în continuare în Adi Vasile, dar și că o prezență în Final 4-ul Ligii Campionilor este imperativă pentru ca acesta să continue pe banca echipei.

„Chiar dacă în competițiile interne campioana CSM București este neînvinsă de mai bine de doi ani, în contextul în care bugetul clubului a rămas constant în ultimele sezoane, iar adversarele din întrecerile naționale s-au întărit de la an la an, parcursul echipei în acest sezon de Liga Campionilor nu s-a ridicat până acum la nivelul așteptărilor.

Parcursul din acest sezon european poziționează echipa pe locul 4 în grupa sa din cea mai importantă competiție europeană intercluburi, după prima parte a fazei grupelor. De subliniat că bugetul CSM București nu este nici pe departe cel mai mare din întrecerea europeană, probabil că nu este inclus nici măcar printre primele 6 la nivel european, dar cu toate acestea echipa a fost o prezență permanentă în ultimii ani între primele 8 formații ale bătrânului continent.

Incontestabil o mândrie, mai ales că nicio altă echipă românească, indiferent de disciplină sportivă aleasă, nu a reușit ceva similar, iar palmaresul intern și internațional al CSM București, după doar 16 ani de la înființare este unul extrem de valoros și foarte greu de replicat, pentru o perioadă atât de scurtă de timp. Ne dorim cu ardoare să atingem din nou culmile succesului, analizăm și monitorizăm cu profesionalism toți indicatorii de performanță, credem în stabilitate și echilibru și rămânem fideli principiilor care ne-au adus atât de multe realizări.” - se arată în comunicatul oficial al clubului, publicat pe site.

Mai mult decât atât, Iulian Pîslaru, directorul general al CSM, a subliniat și el faptul că prezența lui Adi Vasile pe banca tehnică a echipei nu va fi sigură în sezonul următor dacă parcursul din Liga Campionilor va fi la fel de modest ca în anii trecuți.

„CSM București este incontestabil unul dintre marile nume din handbalul feminin internațional, iar performanțele sale de-a lungul anilor au setat foarte sus atât obiectivele echipei, cât și așteptările fanilor.

Faptul că din 2016 până în prezent a fost mereu în primele opt din Europa spune multe despre ceea ce înseamnă CSM București în handbalul internațional, ca să nu mai vorbim despre performanțele remarcabile din întrecerile naționale. Bineînțeles că poziția actuală în clasamentul grupei nu este ceea așteptată la debutul sezonului, dar am încercat să scoatem din analiza noastră factorul emoțional. În acest moment echipa este „în obiectiv”, cum se spune, și are în continuare șanse de calificare în fazele superioare ale competiției.

Consiliul de administrație al CSM București a decis să îi acorde întreg sprijinul antrenorului Adrian Vasile, însă cu un obiectiv simplu și clar, pe care cu toții îl dorim realizat: calificarea în Final Four-ul de la Budapesta! Ratarea acestui obiectiv va însemna automat întreruperea colaborării, la finalul acestui sezon competițional.

Până atunci Adrian Vasile este antrenorul CSM București și avem încredere că toate obiectivele stagionale vor fi îndeplinite! Facem un apel și la suporterii noștri care in momentele grele ale echipei, mai ales în Champions League, ar trebui să fie alături de fete și să susțină echipa în toate momentele jocului.” - a transmis acesta.