Mikaela Shiffrin a început cu o victorie Cupa Mondială de schi alpin, după ce a reușit să se impună în cadrul celui de-al doilea slalom feminin de la Levi (Finlanda).

Mikaela ShiffrinFoto: Christopher Levy / AP / Profimedia

Mikaela Shiffrin, început cu dreptul la Cupa Mondială

Shiffrin, care are în palmares cinci mari Globuri de Cristal în circuitul mondial de schi alpin, a ajuns astfel la un total de 89 de victorii în cariera sa, îmbunătăţind recordul absolut pe care îl doborâse în sezonul trecut, când l-a depăşit pe legendarul schior suedez Ingemar Stenmark (86 de victorii).

Duminică, americanca a profitat de o eroare a rivalei sale slovace Petra Vlhova, care a ratat o poartă în manşa secundă, după ce dominase categoric prima manşă şi părea să nu-i mai scape victoria finală.

Mikaela Shiffrin s-a impus cu timpul total de 1 min 51 sec 68/100 după cele două manşe (56 sec 68/100 + 55 sec 00/100), devansând-o cu 0,18 sec pe croata Leona Popovic, ocupanta locului secund. Pe poziţia a treia s-a clasat germanca Lena Durr, la 0,30 sec.

În urma acestei victorii, Mikaela Shiffrin a preluat conducerea în clasamentul general al Cupei Mondiale, cu 190 de puncte, în timp ce Petra Vlhova, învingătoare sâmbătă în primul slalom de la Levi, a coborât pe treapta a doua a podiumului, cu 160 de puncte.

„Nu trebuie să renunţi niciodată", a reacţionat americanca după concursul de duminică. "Vreau să-i spun Petrei şi echipei sale că meritau victoria astăzi, dar ea nu a avut şansă”, a adăugat Shiffrin.

Cupa Mondială feminină de schi alpin va continua pe 18 şi 19 noiembrie cu primele probe de coborâre ale sezonului, prevăzute la Zermatt (Elveţia) şi Cervinia (Italia).

Sursa: AGERPRES