Naționala de handbal feminin a României debutează în preliminariile pentru Euro 2024 contra echipei din Bosnia-Herțegovina. Partida se va disputa miercuri, de la ora 17:30 și va avea loc în Sala Polivalentă din Mioveni.

Cristina NeaguFoto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

*România vs Bosnia-Herțegovina va fi în direct pe Pro Arena.

Fetele noastre fac parte din Grupa 1 de calificare, alături de Croația, Grecia și Bosnia-Herțegovina.

Din grupă vor merge la turneul final european primele două clasate.

De asemenea, mai există o posibilitate de calificare: cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea vor obține și ele biletul pentru Euro 2024.

„Fetele s-au pregătit exemplar, au arătat dorință, unitate, disciplină de joc, lucrurile au funcționat bine. Eu cred în potenţialul acestor fete, sunt fete valoroase. Este un meci important pentru noi.

Vom trata cu maximă seriozitate, concentrare și cu gândul doar la victorie în acest joc. Este un meci pe care trebuie să-l câștigăm, acesta este obiectivul echipei” - selecționerul Florentin Pera într-o conferință de presă, citat de Agerpres.

„Este un prim meci din noua campanie de calificare la EURO. Este cumva clar că vom porni din postura de favoriţi, însă nu subestimăm adversarul. Jucăm acasă, ne dorim să începem cu dreptul, să obţinem o victorie categorică.

Sper că oamenii vor veni în număr cât mai mare la sală, să ne susţină, avem nevoie de sprijinul lor, ne dorim să câştigăm, după care plecăm în Grecia, unde ne dorim să obţinem o nouă victorie şi să începem această campanie aşa cum se cuvine” - Cristina Neagu.

De știut despre Euro 2024 la handbal feminin

  • Va avea loc în perioada 28 noiembrie - 15 decembrie 2024.
  • Gazdele turneului final european sunt Austria, Ungaria și Elveția.
  • Orașele gazdă vor fi Basel (St. Jakobshalle - 12.400 locuri), Innsbruck (Olympiahalle - 8.000 de locuri), Viena (Wiener Stadthalle - 12.000 locuri) și Debrecen (Fonix Hall - 6.500 locuri).
  • Vor participa în total 24 de echipe naționale.
  • 4 naționale au obținut deja calificarea: Norvegia (campioana din 2022), Austria, Ungaria și Elveția din postura de gazde.