Federația Română de Ciclism a anunțat că Turul României nu va mai avea loc în 2023, evenimentul fiind reprogramat pentru anul viitor.

Turul Ciclist al RomanieiFoto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Aflată „în imposibilitatea de a continua demersurile de organizare şi contractare a furnizorilor necesari în timp util”, FR Ciclism anunță reprogramarea evenimentului pentru 2024.

„Din dorinţa de a duce mai departe tradiţia Turului României şi de a îi asigura o continuitate firească, am amânat această decizie până în ultimul moment posibil, timp în care au fost întreprinse numeroase eforturi de rezolvare a situaţiei.

Cu toate acestea, perioada scurtă rămasă până la noua dată de începere a evenimentului ne pune în imposibilitatea de a continua demersurile de organizare şi contractare a furnizorilor necesari în timp util.

Dorim să transmitem mulţumiri partenerului principal, Auchan România, şi tuturor sponsorilor pentru susţinerea asigurată şi în acest an pentru realizarea Turului României, aferentă părţii private de finanţare.

De asemenea, adresăm mulţumiri Agenţiei Naţionale pentru Sport pentru deschiderea manifestată şi pentru eforturile instituţionale făcute în sprijinul nostru.

Avem convingerea că toate părţile implicate au fost animate de bune intenţii şi că ne vom reuni în cel mai scurt timp pentru a organiza Turul României 2024 la cele mai înalte standarde” - Federaţia Română de Ciclism, citată de News.ro.

Turul Ciclist al României urma să aibă loc în perioada 18-20 octombrie 2023.