Echipa națională de tenis de masă a României (feminin) s-a calificat în sferturile de finală la Campionatele Europene, după ce a învins Serbia cu scorul de 3-1.

Elizabeta Samara si Bernadette SzocsFoto: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Bernadette Szocs și Andreea Dragoman au adus punctele României în confruntarea contra Serbiei

Echipa României merge ceas la Campionatele Europene de tenis de masă și a obținut calificarea în faza sferturilor, după ce a trecut de echipa Serbiei, scor 3-1.

În primul joc al zilei, Bernadette Szocs a învins-o în trei seturi pe Izabela Lupulesku, scor 11-4, 11-6 și 11-9.

A venit rândul Elizei Samara, însă sportiva noastră a pierdut disputa cu Sabina Surjan. Eliza Samara a cedat toate cele trei seturi, scor 11-8, 13-11 și 11-8.

Scorul a ajuns la 1-1 la general și a urmat confruntarea dintre Andreea Dragoman şi Andrea Todorovic.

Jucătoarea născută la Mediaș nu a avut emoții în duelul cu Todorovic, reușind să își adjudece toate cele 3 seturi, scor 11-5, 11-5, 11-5.

A urmat confruntarea dintre Bernadette Szocs și Sabina Surjan, o confruntare în care nervii au fost întinși la maxim.

Surjan a câștigat primul set cu scorul de 12-10, iar sârboaica a avut câștig de cauză și în al doilea act, pe care și l-a adjudecat cu scorul de 11-7.

Bernadette Szocs nu a cedat și a avut o revenire fantastică. Sportiva legitimată la CSA Steaua București a fost triumfătoare în seturile 3 (11-8) și 4 (11-5), fiind nevoie de set decisiv.

Cu un moral vizibil mai bun, Szocs a câștigat în decisiv cu scorul de 11-5.

În faza sferturilor, România va întâlni Spania, iar confruntarea va avea loc vineri de la ora 11:00.

Echipa feminină a României este pe locul 4 într-un top al celor mai galonate selecționate la Campionatele Europene, unde a câștigat de-a lungul timpului 5 medalii de aur, 6 de argint și două de bronz. Ultima medalie a venit în 2021, la Cluj-Napoca, unde Germania ne-a învins în finală.