Parchetul din Bordeaux a anunțat că a deschis o anchetă după ce o fană irlandeză a fost violată duminică, la câteva ore după meciul dintre Țara Galilor și Fiji din Grupa C a Cupei Mondiale de rugby, informează Le Figaro.

Irlanda - România, CM Rugby 2023Foto: ROMAIN PERROCHEAU / AFP / Profimedia

În vârstă de 37 de ani, victima se afla pe o stradă din apropierea Place de la Bourse, unde închiriase un apartament, când trei bărbaţi s-ar fi apropiat de ea. Aceştia au târât-o apoi pe o stradă adiacentă, unde au violat-o.

Potrivit parchetului din Bordeaux, evenimentele au avut loc „în jurul miezului nopţii", iar femeia a fost „găsită pe stradă de un grup de suporteri galezi”.

Alertată de locuitorii din zonă, poliţia a găsit victima când aceasta încerca să se refugieze după ce atacatorii au fugit. Femeia a fost apoi interogată în locuinţa pe care o închiriase în zonă „de către poliţiştii irlandezi care se aflau în oraş ca întăriri” în acest weekend pentru meciul cu România.

Potrivit victimei, ea a fost „agresată sexual de mai multe persoane”, care au fugit apoi de la locul faptei. Ancheta a fost încredinţată poliţiei departamentale.

Victima a fost preluată imediat de centrul de urgenţă pentru victimele agresiunilor din Bordeaux şi de o asociaţie de sprijinire a victimelor.

Au fost prelevate probe biologice, iar altele sunt în curs de prelevare şi de pe hainele sale. De asemenea, sunt examinate imaginile de pe camerele de protecţie din cartier, în vederea găsirii autorilor, scrie News.ro.