Echipajul României a cucerit aurul în proba de 8+1 feminin, duminică, la Campionatele Mondiale de canotaj de la Belgrad (Serbia).

Echipajul de 8+1 feminin al RomanieiFoto: Hájek Ondřej / ČTK / Profimedia

România, campioană mondială la 8+1 feminin

Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș, Magdalena Rusu, Adriana Adam, Iuliana Buhuș și Ștefania Petreanu s-au impus în proba regină a canotajului, fiind cronometrate cu timpul de 06:01.28.

Podiumul a fost completat de SUA (argint - 6:03.73) și Australia (bronz - 6:04.17).

Performanța „tricolorelor” este echivalentă cu calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Echipajul României a câștigat aurul mondial în această probă și anul trecut, la Racice (Cehia).

România a cucerit cinci medalii la CM Canotaj de la Belgrad: bronz la dublu rame feminin (Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel), bronz la dublu vâsle feminin categorie ușoară (Ionela Cozmiuc și Mariana Dumitru), argint la patru rame feminin (Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș și Magdalena Rusu), aur la dublu vâsle feminin (Simona Radiș și Ancuța Bodnar) și aur la 8+1 feminin (Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș, Magdalena Rusu, Adriana Adam, Iuliana Buhuș și Ștefania Petreanu).

Tot duminică, barca de dublu vâsle masculin (locul 1 în Finala B - locul 7 la general) și echipajul de 8+1 masculin (locul 4 în Finala A) au obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

>> Trei medalii pentru România la CM de Canotaj de la Belgrad

>> Canotaj: Fantasticele Simona Radiș și Ancuța Bodnar, campioane mondiale la dublu vâsle feminin