Simona Radiș și Ancuța Bodnar au cucerit medalia de aur în proba de dublu vâsle feminin de la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Belgrad (Serbia).

Simona Radis si Ancuta BodnarFoto: Lee Jin-man / AP / Profimedia

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, aur mondial în proba de dublu vâsle feminin

Campioane olimpice, mondiale și europene, Radiș și Bodnar au înregistrat a 26-a victorie consecutivă (sunt neînvinse din 2019).

Calificate deja la Jocurile Olimpice de la Paris după rezultatul din semifinale, Simona și Ancuța au dominat finala de la un capăt la altul și au terminat cursa cu timpul de 6:46.94 (și-au apărat titlul cucerit anul trecut la Racice).

Podiumul a fost completat de Lituania (argint - 6:50.34) și SUA (bronz - 6:50.45).

România a cucerit cinci medalii la CM Canotaj de la Belgrad: bronz la dublu rame feminin (Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel), bronz la dublu vâsle feminin categorie ușoară (Ionela Cozmiuc și Mariana Dumitru), argint la patru rame feminin (Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș și Magdalena Rusu), aur la dublu vâsle feminin (Simona Radiș și Ancuța Bodnar) și aur la 8+1 feminin (Ioana Vrînceanu, Roxana Anghel, Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș, Magdalena Rusu, Adriana Adam, Iuliana Buhuș și Ștefania Petreanu).

Tot duminică, barca de dublu vâsle masculin (locul 1 în Finala B - locul 7 la general) și echipajul de 8+1 masculin (locul 4 în Finala A) au obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris.