România a cucerit trei medalii (bronz la dublu rame feminin și dublu vâsle feminin și argint la patru rame feminin), sâmbătă, la Campionatele Mondiale de Canotaj de la Belgrad.

CanotajFoto: Darko Vojinovic / AP / Profimedia

Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, bronz la dublu rame feminin la CM de Canotaj

Prima medalie a delegației României a fost obținută de Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel: bronz în proba de dublu rame feminin.

Sportivele noastre au terminat la 3.81 secunde în spatele echipajului Olandei, format din Clevering și Meester (7:20.52). Medalia de argint le-a revenit australiencelor Morisson și Mcintyre.

La patru rame masculin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Florin Lehaci au câştigat Finala B cu timpul de 06 min 03 sec 08/100, ocupând astfel locul 7 în clasamentul general al acestei probe.

În proba masculină de patru vâsle, Mihai Chiruţă, Andrei Cornea, Ioan Prundeanu şi Florin Enache s-au impus în Finala B cu timpul de 05 min 49 sec 89/100, terminând pe locul 7 la general.

Ionela Cozmiuc și Mariana Dumitru, bronz în proba de dublu vâsle feminin

Tot în aceeași zi, echipajul de dublu vâsle feminin compus din Ionela Cozmiuc și Mariana Dumitru a terminat cursa pe poziția a treia și a obținut medalia de bronz, după echipajele din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Acestea au încheiat cursa finală cu timpul de 07:23.70.

România, vicecampioană mondială în proba de patru rame feminin

Echipajul de patru rame feminin (W4-), compus din Mădălina Bereș, Maria Tivodariu, Amalia Bereș și Magdalena Rusu, a cucerit argintul.

Tricolorele au fost depășite de Olanda, iar podiumul a fost completat de Marea Britanie.