CSM Constanţa s-a calificat dramatic în grupele EHF European League la handbal masculin, după ce a învins la aruncările de la 7 metri formaţia spaniolă Fraikin BM Granollers, cu 25-22 (14-10, 20-18), sâmbătă, în deplasare, în manşa secundă a turului preliminar.

Minge de handbalFoto: George Tsartsianidis | Dreamstime.com

CSM Constanța, victorie la aruncările de la 7 metri contra spaniolilor de la Fraikin BM Granollers

Echipa constănţeană a reuşit o mare performanţă, după meciul mai slab de acasă, pierdut cu 27-29, astfel că la finalul partidei din Spania scorul era egal, diferenţa făcându-se la loviturile de departajare. Performanţa echipei de la malul Mării Negre este cu atât mai mare cu cât a reuşit-o în faţa finalistei din sezonul trecut.

CSM Constanţa a dominat de la un capăt la altul meciul din Spania, la pauză a avut un avans de patru goluri, 14-10, dar repriza secundă a fost una pe muchie de cuţit, în min. 49 echipa antrenată de George Buricea având un singur gol în plus pe tabelă, 18-17.

Meciul a fost unul tensionat, cu patru eliminări la gazde şi cinci la constănţeni, plus descalificarea lui Irakli Cikovani, încă din debutul reprizei secunde.

La aruncările de la 7 metri, spaniolii au ratat prima lovitură, prin Torriani, după care toţi ceilalţi nouă executanţi au înscris.

Pentru CSM au marcat Valentino Ravnic 8 goluri, Nikolai Aliohin 7 goluri, Ionuţ Nistor Ioniţă 2, Călin Căbuţ 2, Andrei Drăgan 1, Liviu Caba 1, Gaston Alberto Mourino 1, Zoran Nikolic 1, Strahinja Stankovic 1, Vitali Komogorov 1.

Dan Lucian Vasile a apărat 14 aruncări, încheind cu un procentaj foarte bun (43,75%).

Golurile gazdelor au fost reuşite de Sergi Franco i Miro 6, Ferran Castillo Oliveras 4, Pablo Guijarro Moreno 2, Guilherme Torriani 2, Antonio Jesus Garcia Robledo 2, Bruno Reguart Massana 2, Ivan Jose Montoya Martinez 1, Joan Amigo Boada 1, Andrei Buzle 1, Pablo Urdangarin de Borbon 1.

Roberto Rodriguez Lario a apărat 10 şuturi.

Meciul a fost arbitrat de bosniacii Aleksandar Jovic şi Nedim Arnautovic, iar delegat EHF a fost francezul Thierry Botti.

CSM Constanţa va evolua în Grupa H a competiţiei, alături de Sporting Lisabona (Portugalia), MOL Tatabanya KC (Ungaria) şi KGHM Chrobry Glogow (Polonia).

CS Dinamo Bucureşti a fost repartizată în Grupa G, alături de deţinătoarea trofeului, Fuchse Berlin, Chambery Savoie Mont Blanc HB (Franţa) şi RK Izvidac (Bosnia-Herţegovina), informează Agerpres.