Cristina Neagu a fost amendată vineri de către Federația Europeană de Handbal, după declarațiile de la finalul partidei dintre CSM București și Team Esbjerg, din Champions League (31-33).

Cristina NeaguFoto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda

Cristina Neagu a fost amendată cu 4.000 de euro în urma declarațiilor făcute la finalul meciului dintre CSM București și Team Esbjerg

În sezonul precedent, CSM București a pierdut pe teren propriu meciul în fața celor de la Team Esbjerg, din Champions League, iar la finalul partidei Cristina Neagu a avut mai multe declarații prin care a criticat arbitrajul.

Federația Europeană de Handbal a analizat declarațiile handbalistei de la CSM București și a amendat-o pe aceasta cu suma de 4.000 de euro.

„S-a constatat că jucătoarea a manifestat un comportament care încalcă principiile fundamentale ale principiului fair-play-ului. Prin urmare, s-a decis că va fi obligată să plătească o amendă de 4.000 de euro, ca urmare a folosirii unui limbaj față de arbitrii EHF.

Jumătate din amenda a fost aplicată cu suspendare, sub rezerva unei perioade de probă de un an începând de la data prezentei hotărâri. O contestație poate fi depusă la Curtea de Apel EHF în termen de șapte zile.” - scrie EHF în comunicatul oficial.

De menționat este faptul că sportiva româncă a scăpat de suspendarea internațională, însă va fi monitorizată timp de un an, perioadă în care va trebui să nu mai facă vreo declarație care să conțină un limbaj neadecvat.