Naţionala României va deschide Campionatul European de volei feminin din 2023, marţi seară, în compania gazdei Italia. Partida va avea loc în aer liber, în Arena din Verona.

Jucatoare ale nationalei de volei feminin a RomanieiFoto: Pixsell photo & video agency / Alamy / Alamy / Profimedia

România - Italia, primul meci de la Europeanul de volei feminin

Meciul este programat de la ora 21:00. Din grupa B mai fac parte Croaţia, Bulgaria, Bosnia-Herţegovina şi Elveţia.

Potrivit FR Volei, obiectivul naționalei este calificarea în optimile de finală, adică o clasare pe unul din primele patru locuri în grupa B.

„E o locaţie spectaculoasă. Eu sunt pasionat de Istoria Artei, aşa că sunt încântat şi din punctul acesta de vedere. Adevărul e că niciodată nu am mai jucat în aer liber. Am jucat volei pe plajă, acolo ştiam ce se întâmplă cu vântul, dar acum e altceva.

Sper ca toate condiţiile să fie bune, mai ales umiditatea, pentru că ultima dată s-a jucat în aer liber în Italia acum doi-trei ani, în Supercupă. Sper ca toate condiţiile să fie bune.

Atunci nu s-a putut juca finala afară, pentru că umiditatea a făcut suprafaţa de joc foarte alunecoasă. Sper că sunt pregătiţi, că nu se vor repeta erorile din Supercupă şi că nu vor fi nici un fel de probleme” - Guillermo Naranjo, antrenorul României.

Meciul cu Italia este unul special pentru Adelina Ungureanu, având în vedere că ea evoluează de patru ani în prima ligă din această ţară.

„Am intrat în febra meciului. E o senzaţie pozitivă. Abia aştept şi o să dau tot ce e mai bun pe teren, o să mă bucur de atmosferă şi sper să facem un meci bun, să ne bucurăm de volei” - Adelina Ungureanu.

De știut:

  • Campionatul European din 2023 (15 august – 3 septembrie) se dispută în patru ţări - Belgia, Italia, Germania şi Estonia, cu 24 de echipe la start. Primele patru clasate în fiecare din cele şase grupe se califică în optimile de finală.
  • Meciurile din optimile de finală vor avea loc în 27 august, cele din sferturi în 29 august, pentru ca semifinalele şi finalele pentru medalii să se dispute în 1, respectiv 3 septembrie, la Bruxelles. Primele trei clasate vor obţine şi calificarea la Campionatul Mondial din 2025.
  • Campionatul European din 2023 a ajuns la cea de-a 33-a ediţie. Titlul continental este deţinut de Italia, după finala din 2021 cu Serbia, scor 3-1. La ediţia anterioară, o grupă a fost găzduită şi de România, în BT Arena. România s-a clasat pe locul 23, din 24 de echipe participante, scrie News.ro.

Programul României la Europeanul de volei feminin

România - Italia / 15 august, ora 21:00

România - Croația / 17 august, ora 22:00

România - Bosnia-Herțegovina / 19 august, ora 19:00

România - Elveția / 21 august, ora 21:00

România - Bulgaria / 22 august, ora 19:00.