Cea mai veche probă olimpică de schi alpin, combinata, va deveni începând cu Jocurile Olimpice din 2026 de la Milano/Cortina d'Ampezzo o probă de dublu, în care vor face pereche un specialist în coborâre şi unul în slalom, a anunţat, marţi, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), citat de AFP.

Jocurile Olimpice, logoFoto: CTK / Alamy / Alamy / Profimedia

Combinata alpină va deveni probă de dublu începând cu Jocurile Olimpice de Iarnă din 2026

„De data aceasta va fi o combinată pe echipe cu doi specialişti, cu una din probele de viteză şi alta din probele tehnice, mai degrabă decât acelaşi schior care îşi demonstrează polivalenţa în cele două curse”, a explicat pentru presă Kit McConnell, director pentru sporturi în cadrul CIO.

Instanţa olimpică a aprobat, astfel, propunerea Federaţiei internaţionale de schi, „care va adopta acelaşi format la propriile evenimente în următoarele sezoane”, a mai spus oficialul CIO.

Această modificare schimbă natura aceleiaşi probe de combinată alpină, inventată în 1932 de elveţienii din Wengen pentru a departaja viteza de slalom, şi prima probă alpină inclusă la Jocurile Olimpice patru ani mai târziu la Garmisch-Partenkirchen, transmite Agerpres.