Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin (70 de ani), își dorește ca Jocurile BRICS, la care participă Brazilia, Rusia, China, India și Africa de Sud, din 2024, să fie organizate în Rusia. Putin își dorește astfel să concureze cu Jocurile Olimpice de la anul, care vor avea loc în Franța, la Paris.

Vladimir PutinFoto: Gavriil Grigorov / AP / Profimedia

Șeful de la Kremlin i-a ordonat prim-ministrului țării, Mihail Mișutin (57 de ani), să facă toate demersurile necesare, până la data de 1 iulie, pentru ca această competiție să poată fi organizată în Rusia anul viitor, scrie Tass, agenția de presă de casă a lui Putin.

Oleg Matytsin (58 de ani), ministrul Sportului din Federația Rusă, spune că țara din estul Europei trebuie neapărat să organizeze Jocurile BRICS de anul viitor, deoarece va prelua responsabilitatea acestei competiții.

„În 2024, când Rusia va prelua șefia Jocurilor BRICS, sugerăm ca această competiție să fie organizată în țara noastră. În viziunea noastră, Jocurile BRICS reprezintă un eveniment sportiv foarte relevant, având în vedere faptul că din ce în ce mai multe țări vor să participe”, a declarat Oleg Matytsin, potrivit sursei citate anterior.

Citește continuarea pe GSP.