​Doyle Brunson, unul dintre cei mai mari jucători de poker din istorie, a murit duminică la vârsta de 89 de ani. Anunțul a fost făcut de familia celui cunoscut drept „Nașul pokerului”.

Doyle BrunsonFoto: Isaac Brekken / AP / Profimedia

Doyle Brunson, legendă a pokerului, a murit la 89 de ani

Dublul campion mondial de poker și câștigător a 10 turnee World Series of Poker (WSOP), Brunson își anunțase retragerea din competiții în 2018.

„Cu durere în suflet anunțăm decesul tatălui nostru, Doyle Brunson. Vă rugăm să-l păstrați pe Doyle și familia noastră în rugăciunile voastre. Fie ca el să se odihnească în pace”, a declarat familia lui Brunson.

Brunson, supranumit și „Texas Dolly”, este autorul celebrei cărți Super/System, care include sfaturi cu privire la strategii importante în poker, cum ar fi controlul emoțiilor și urmărirea competitorilor pentru a le prezice următoarele mișcări, scrie Reuters.

Printre cei care l-au comemorat se numără și Daniel Negreanu, canadian de origine română și unul dintre rivalii săi de pe masa de joc, dar și WSOP.

„Odihnească-se în pace cea mai mare legendă dintre toate. Îți mulțumim că ai fost un jucător și un gentleman desăvârșit. Nimeni nu-ți va umple vreodată locul” - WSOP pe Twitter.