Echipa de handbal masculin Steaua București a anunțat miercuri că a obținut serviciile lui Valentin Ghionea (39 ani), jucător care a evoluat în ultimele trei sezoane pentru rivala Dinamo.

Valentin GhioneaFoto: Inquam Photos / Stefan Constantin

Valentin Ghionea a semnat cu Steaua

​Extrema dreapta a semnat un contract valabil două sezoane.

„OFICIAL. Vali Ghionea este jucătorul Stelei! Extrema dreapta a semnat contractul cu echipa noastră în prezența conducerii clubului. Ghionea a jucat în ultimele trei sezoane la Dinamo și este unul dintre cei mai importanți jucători români.

Valentin Ghionea este handbalistul român cu cele mai multe goluri în Liga Campionilor. El a jucat în nu mai puţin de 15 ediţii în cea mai importantă competiţie intercluburi. Are 3 prezenţe cu Dinamo, 3 cu Pick Szeged, 1 cu HCM Constanţa, 6 cu Wisla Plock şi 2 cu Sporting Lisabona. În cele 15 sezoane de Ligă a marcat 554 de goluri.

A participat cu România la Campionatul Mondial din 2009, dar şi la cel din 2011. Are peste 150 de apariţii în tricoul României şi peste 700 de goluri marcate”, se arată în comunicatul celor de la Steaua.

„Sunt bucuros că am ajuns la Steaua, un club de tradiţie în handbalul românesc. Sper să ajut cu experienţa mea şi sunt sigur că vom avea rezultate bune” - Valentin Ghionea.