Monica Puig, campioana olimpică de simplu la Rio în 2016, s-a retras din tenis la doar 28 de ani, dar sportiva din Puerto Rico nu poate sta degeaba și și-a găsit o nouă pasiune.

Monica PuigFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Monica Puig vrea să participe la cele mai importante maratoane din lume

Forțată să renunțe la tenis din cauza accidentărilor, Puig (29 ani) își propune să participe la cele importante maratoane mondiale până în 2024.

Monica a alergat primul ei maraton la New York anul trecut, iar la începutul lunii aprilie a participat la cursele de la Boston și Londra, informează Reuters.

„Nu cred că am fost vreodată atât de puternică din punct de vedere mental când jucam tenis. Faptul că sunt capabilă să mă împing la noi limite... Când treci linia de sosire, te gândești: 'Bine, care este următoarea cursă? Mă înscriu!'

Încerc doar să alimentez în continuare acel foc competitiv, pentru că, de când cariera mea a fost întreruptă, încă mai vreau să concurez, încă mai vreau să reușesc” - Monica Puig, într-un interviu pentru Olympics.com.

Puig a terminat cursa de la New York în 4h32:39, iar la Londra și-a îmbunătățit timpul cu aproape o oră (3h42:04).

Chiar dacă a fost departe de câștigătoarea de la Londra (Sifan Hassan a terminat cursa în 2h18:33), mulți au întrebat-o pe Monica dacă nu dorește să participe din nou la Jocurile Olimpice.

„Chiar și mama mea m-a întrebat asta. Mi-a spus: 'Poate că poți să te gândești la asta ca la o altă carieră olimpică?'. Dar m-a făcut să râd: 'Nu, mamă, nu am de gând să fac asta!'” - Monica Puig.

Portoricana vrea să concureze la Chicago în octombrie, iar în 2024 intenționează să ia startul în maratoanele de la Tokyo și Berlin.

Puig a oferit statului Puerto Rico prima sa medalie de aur olimpică în orice sport, câştigând finala de simplu feminin de la Rio, în faţa germanei Angelique Kerber, pe atunci numărul 2 mondial.