Echipa masculină de gimnastică artistică a Spaniei a fost implicată într-un accident rutier în timp ce se deplasa către oraşul portughez Anadia pentru a disputa un turneu bilateral cu selecționata Portugaliei, a anunţat Federaţia spaniolă de gimnastică, citată de presa lusitană.

Joel PlataFoto: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

Potrivit Marca, unuia dintre cele două vehicule care i-a preluat de la aeroport pe sportivii spanioli i-a explodat unul dintre pneuri în timp ce rula pe autostradă, iar şoferul a pierdut controlul volanului. Maşina s-a răsturnat şi s-a izbit de balustrada de pe marginea şoselei.

În vehiculul respectiv călătoreau gimnaştii Nestor Abad, Joel Plata, Thierno Diallo Boubacar, Rayderley Zapata, Daniel Carrion, Sergio Moreno şi Oriol Rifá.

Cel mai grav rănit dintre sportivi a fost Joel Plata, care a suferit o fractură de femur, fiind operat la o clinică din localitatea Aveiro, după cum a precizat preşedintele Federaţiei spaniole de gimnastică, Jesus Carballo.

Ceilalţi sportivi s-au ales cu contuzii şi lovituri şi, după ce au fost examinaţi de medici, s-a stabilit că nu au suferit leziuni grave.

Joel Plata, în vârstă de 24 de ani, originar din Barcelona, este unul dintre componenţii de bază ai echipei Spaniei, fiind medaliat cu bronz la bară fixă, vara trecută, la Campionatele Europene de la Munchen (Germania), scrie Agerpres.