Soția legendarului baschetbalist Kobe Bryant va primi despăgubiri de 29 de milioane de dolari din partea comitatului Los Angeles, după un proces în care poliţiştii şi pompierii au fost acuzaţi că au distribuit fotografii de la scena elicopterului prăbuşit în urma accidentului în care starul NBA a murit alături de Gianna (fiica lui de 13 ani), transmite Reuters.

Kobe Bryant, alaturi de sotia Vanessa si fiicele Natalia si GiannaFoto: UPI / Alamy / Alamy / Profimedia

Vanessa Bryant va primi despăgubiri de 29 de milioane de dolari

Kobe (41 ani) şi Gianna (13 ani) s-au numărat printre cele şapte persoane care au decedat în urma prăbuşirii unui elicopter la Calabasas (California) în data de 26 ianuarie 2020.

Vanessa Bryant a dat în judecată Comitatul Los Angeles, susţinând acuzaţia de invadare a vieţii ei private, după ce membrii departamentelor de poliţie şi pompieri Los Angeles au difuzat imagini ale accidentului pe căi neoficiale, inclusiv clienţilor unui bar.

Luis Li a confirmat că s-a ajuns la o înţelegere între părţi în valoare de 28,85 de milioane de dolari, care include şi suma iniţială de 15 milioane de dolari, pe care un juriu dintr-un tribunal federal i-a acordat-o Vanessei Bryant în august în cazul în care s-a constatat că pompierii şi poliţiştii i-au încălcat intimitatea şi i-au provocat suferinţe emoţionale.

„Ziua de azi marchează punctul culminant al doamnei Bryant în lupta curajoasă pentru a-i trage la răspundere pe cei care s-au angajat în acel comportament grotesc. Ea a luptat pentru soţul ei, fiica ei şi toţi cei din comunitate ale căror familii au fost tratate cu aceeaşi lipsă de respect” - Luis Li, avocatul Vanessei Bryant.

Mira Hashmall, avocatul Comitatului Los Angeles, a declarat că înţelegerea a fost „corectă şi rezonabilă”.

Kobe Bryant, cvintuplu campion al NBA, selecţionat de 18 ori pentru All-Star Game, a fost acceptat în 2020 în Hall of Fame, informează Agerpres.