​Sănierii români au cucerit argintul şi bronzul, vineri dimineaţă, la Cupa Naţiunilor, competiţie ce s-a desfăşurat pe singura pârtie naturală olimpică din lume, la St. Mortiz (Elveția).

Valentin CretuFoto: Steffen Proessdorf / imago sportfotodienst / Profimedia

Argint pentru Tudor Ştefan Handaric şi Sebastian Motzca / Bronz pentru Valentin Crețu

În proba de dublu, echipajul format din Tudor Ştefan Handaric şi Sebastian Motzca (CSO Sinaia) a câștigat medalia de argint.

La sanie masculin, Valentin Creţu (CSO Sinaia) a obținut bronzul, după ce săptămâna trecută se impunea pe pârtia de la Wintenberg (Germania).

„Pârtia de la St. Moritz este unica pârtie îngheţată natural. Cu o tradiţie de peste 125 de ani, această pârtie are doar 2 viraje betonate, restul virajelor fiind construite din gheaţă în fiecare an cu o tehnică predată din generaţie în generaţie. Acest lucru face ca pârtia sa fie diferita în fiecare sezon.

Am reuşit sa păstrăm forma bună, coborârile din antrenament ne-au ajutat să fixăm punctele cheie şi astăzi am reuşit sa urc din nou pe podium. Mă bucur foarte mult pentru colegii de la dublu care au reuşit sa îşi învingă emoţiile şi au avut o prestaţie excelentă cucerind medalia de argint.

Mâine luam startul în Cupa Mondială unde ne dorim sa facem coborâri constante fără erori după care să ne putem bucura de aceste rezultate.

Mulţumim tuturor celor implicaţi în activitatea noastră şi susţinătorilor de acasă care ne transmit o energie uimitoare.

Personal sunt foarte bucuros că materiale construite în ultimul an încep sa meargă, reuşim să reglăm sania bine înainte de concursuri şi astfel găsim viteza necesara care ne ajută sa urcam în clasament” - Valentin Creţu, după ce a cucerit medalia de bronz.