Englezul Andy Robinson a demisionat din funcția de selecționer al naţionalei de rugby a României, informează Federația Română de Rugby.

Echipa nationala de rugby a RomanieiFoto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Andy Robinson a demisionat din funcția de selecționer al României

Robinson a preluat echipa naţională în septembrie 2019, cu el pe banca tehnică România disputând 24 de meciuri (12 victorii, una la masa verde, cu Belgia în 2020).

„După o serie de rezultate dezamăgitoare din ultimele şase luni pe teren şi în afara lui am decis să mă retrag din funcţia de antrenor principal al României. Simt că am dus echipa României cât de departe am putut şi că e momentul potrivit ca un antrenor român să preia echipa. Vreau să mulţumesc jucătorilor şi staff-ului pentru efortul depus de-a lungul ultimilor trei ani şi să le urez toate cele bune pentru Cupa Mondială 2023” - Andy Robinson.

În acest an, Stejarii au disputat 11 meciuri și au obținut cinci victorii.

Eugen Apjok, noul antrenor principal al „Stejarilor”

Noul staff al echipei naţionale va fi condus de Eugen Apjok (antrenor principal), el avându-i alături pe David Ellis (antrenor apărare), Stephen Scott (antrenor compartiment înaintare), Valentin Ursache (antrenor zona contact), Mihăiţă Lazăr (antrenor jocul în grămada ordonată), Viorel Lucaci (antrenor jocul în margine) și Sosene Anesi (antrenor treisferturi).

„Numirea mea ca antrenor al echipei naţionale este o onoare, şi în acelasi timp, o mare provocare şi responsabilitate. Am acceptat propunerea cu sentimentul că pot duce mai departe munca predecesorului meu căruia vreau să-i mulţumesc pe această cale pentru tot ce a făcut la echipa naţională, astfel încât să reuşim în timpul rămas până la Cupa Mondială să construim în jurul unei viziuni comune care să reflecte cât mai fidel cultura şi spiritul rugbyului românesc. Nu în cele din urmă vreau să mulţumesc preşedintelui clubului CSM Ştiinţa Baia Mare pentru înţelegerea arătată referitor la această oportunitate” - Eugen Apjok, noul antrenor principal al României.

Naţionala de rugby a României este calificată la Cupa Mondială de Rugby ce va avea loc la anul în Franţa. Stejarii se află în Grupa B şi vor debuta pe 9 septembrie cu Irlanda, la Bordeaux, apoi vor juca pe 17 septembrie, Africa de Sud (Bordeaux), pe 30 septembrie, Scoţia (Lille) şi pe 8 octombrie, Tonga (Lille).

În ce priveşte începutul anului viitor, Stejarii vor întâlni Polonia în primul meci al Rugby Europe Championship, competiţie ce va avea un format competiţional nou, în data de 4 februarie, scrie News.ro.