​Fostul mare fotbalist Andriy Shevchenko a demisionat, vineri, din funcţia de vicepreşedinte al Comitetului Olimpic Ucrainean, pe care o ocupa de doar o zi.

Andriy ShevchenkoFoto: JP Pariente / Sipa Press / Profimedia Images

Andriy Shevchenko a demisionat de la conducerea Comitetului Olimpic Ucrainean

Potrivit L'Equipe, Shevchenko a renunţat din cauza unui dezacord cu anumiţi noi membri ai Consiliului de Administraţie, consideraţi pro-ruşi.

„În perioada cea mai dificilă din istoria ţării mele, sunt mândru că sunt alături de Ucraina şi să ajut în orice mod posibil pentru binele victoriei noastre. Consider că se depune o muncă onorabilă în Comitetul Olimpic, înţeleg importanţa dezvoltării.

În acelaşi timp, nu pot rămâne în comitet în această formulă. Plătim un preţ infinit de mare pentru libertatea noastră, cu viețile celor mai buni ucraineni. Trebuie să fim demni de ei” - Andriy Shevchenko pe Facebook.

La câteva ore după Andriy Shevchenko, au demisionat şi Nestor Shufrych, politician, şi Hryhoriy Surkis, fost președinte al Federației de Fotbal din Ucraina.

Potrivit insidethegames.biz, Shufrych este membru al unui partid pro-rus şi în 4 martie a fost arestat pentru că le-ar fi oferit forţelor armate ruse informaţii pentru localizarea soldaţilor ucraineni şi alte detalii despre armata Ucrainei.

Surkis a fugit din Ucraina în primele zile de război. El a avut de asemenea legături cu un partid pro-rus, scrie News.ro.