Mathieu van der Poel, unul dintre favoriți la Campionatele Mondiale de ciclism de la Wollongong (Australia), va trebui să răspundă în fața poliției după ce a agresat două minore care făceau gălăgie în hotelul unde se odihnea rutierul înainte de concurs.

Mathieu van der PoelFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Reţinut de poliţie sâmbătă seară, înainte de a fi eliberat duminică dimineaţă, olandezul a luat startul la cursa pe şosea de la Campionatele Mondiale de ciclism de la Wollongong, unde era printre favoriţi.

Însă, el a abandonat după doar 30 de kilometri, epuizat şi „distrus mental", cursa fiind câştigată de belgianul Remco Evenepoel.

Potrivit lui Christoph Roodhooft, managerul echipei sale pe nume Alpecin-Fenix, multiplul campion mondial de ciclocros „nu a dormit toată noaptea”, după un incident petrecut sâmbătă seara în hotelul din Brighton-Le-Sands, de lângă Sydney.

„Mathieu s-a culcat la 21.00 şi la miezul nopţii încă era zgomot. Copiii se jucau pe hol şi băteau la uşă. A ieşit să le spună să se oprească, dar evident că nu în modul corect.

Sportivul a revenit în camera lui la patru dimineaţa, dar nu a reuşit să mai închidă un ochi

Este foarte dezamăgit, este distrus mental. A avut multe ambiţii pentru această cursă" - Christoph Roodhooft, conform News.ro.

Acuzații grave aduse ciclistului Mathieu van der Poel - A agresat două minore

Fără a dezvălui identitatea lui Van der Poel, poliţia din New South Wales a confirmat că un tânăr de 27 de ani a fost acuzat de două agresiuni asupra a două adolescente de 13 şi 14 ani.

„În jurul orei 22:40, sâmbătă, un bărbat a fost implicat într-o altercaţie verbală cu două adolescente de 13 şi 14 ani la un hotel din Brighton-Le-Sands.

Potrivit presupuselor fapte, acesta le-a împins pe cele două adolescente, una căzând la pământ, iar celălaltă lovindu-se de perete, ceea ce i-a provocat o mică zgârietură pe cot.

Conducerea hotelului a fost sesizată şi apoi s-a sunat la poliţie şi un tânăr de 27 de ani a fost arestat la scurt timp după aceea, înainte de a fi dus la secţia de poliţie Kogarah unde a fost pus sub acuzare pentru două cazuri de agresiune” - comunicatul poliției australiene.

Cum a încercat să explice incidentul ciclistul Mathieu van der Poel

La startul cursei, Mathieu van der Poel nu a negat incidentul.

„Da, este adevărat, a fost o mică ceartă. Am vrut să mă culc devreme aseară, dar erau o mulţime de copii pe holul hotelului care îmi băteau în continuare la uşă.

După un timp, m-am săturat. Le-am spus, într-un mod nu prea înţelegător, să se oprească. Atunci a fost chemată poliţia şi m-au dus la secţie.

„Cu siguranţă nu este ideal, este chiar un dezastru, dar nu pot face nimic în privinţa asta. Voi face tot posibilul” - Mathieu van der Poel înainte de a lua startul.

Sportivul a renunţat după doar treizeci de kilometri, a urcat într-un SUV alb, fără să scoată o vorbă.

Eliberat pe cauţiune, Van der Poel urmează să apară marţi la un tribunal din Sutherland.​