Ucraineanca Yaroslava Mahuchikh, autoarea celei mai bune performanţe mondiale a anului la săritura în înălţime (2,03 m), susține că „ucigaşii" ruşi nu au ce căuta la Campionatele Mondiale de atletism care vor începe vineri la Oregon, SUA.

Yaroslava MahuchikhFoto: Dave Winter / Shutterstock Editorial / Profimedia

Războiul dintre Ucraina și Rusia, la nivel sportiv

Tânăra sportivă din Ucraina, în vârstă de 20 de ani, medaliată cu aur la Mondialele în sală de la Belgrad din luna martie, a făcut referire la cazul rivalei sale şi fosta sa prietenă din Rusia, campioana mondială şi olimpică en titre Mariya Lasitskene.

Ea nu va putea concura la Oregon întrucât Federaţia Internaţională de Atletism a urmat recomandarea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a exclude sportivii ruşi şi belaruşi din competiţiile sale ca urmare a invaziei din Ucraina.

Yaroslava Mahuchikh susține că fosta sa prietenă Mariya Lasitskene nu a mai contactat-o după invazia Ucrainei

„Înainte de 24 februarie (n.r. data începerii invaziei ruse în Ucraina), noi am avut bune relaţii, noi am vorbit.

Dar din acea zi, totul s-a schimbat pentru că ea nu a mai scris niciodată sportivelor noastre. Ea i-a scris ulterior lui Thomas Bach (preşedintele CIO) pentru a putea concura.

Eu nu vreau să văd pe pista de concurs ucigaşi. Pentru că acest război a ucis mulţi dintre sportivii noştri" - Yaroslava Mahuchikh.

Mahuchikh a fost medaliată cu bronz la ultimele Jocuri Olimpice de la Tokyo şi medaliată cu argint la Mondialele de la Doha în aer liber din 2019, două competiţii câştigate de Lasitskene, conform Agerpres.

Război în Ucraina, ziua 140: Principalele evenimente sunt live text pe HotNews.ro.