​Pe lângă certitudinea David Popovici, înotul românesc a avut rezultate, printre altele, la CE de juniori și prin Vlad Stancu, sportiv care a cucerit titlul european la 1500 m.

Vlad StancuFoto: Sergei Grits / AP - The Associated Press / Profimedia

Vlad Stancu și trezitul în fiecare zi la ora 05:00

Sportivul a vorbit recent despre sacrificiile pe care le presupune viața de sportiv profesionist.

Vlad s-a apucat de înot la vârsta de 6 ani, dar a început să-i placă cu adevărat acest sport doar undeva la 9 ani. Sportivul spune că în fiecare zi se trezește la ora 05:00 pentru a putea să aibă timp de toate antrenamentele necesare.

„De obicei încerc să-mi ţin ritmul, mă mai uit şi la oamenii din tribune, se aude o gălăgie extraordinară. Mai analizez şi adversarii.

Uneori mai şi cânt, că te mai şi plictiseşti. La 6 ani m-am apucat de înot, primii doi ani au fost foarte grei, mă împingeau de la spate, mai plângeam, mai voiam la baie.

Pe la 9 ani mi-am dat seama că îmi place să fac asta. Mă trezesc dimineaţa la 05.00, iar de câtva timp am şi nutriţionist.

Eu am doar sâmbăta după-masă liber şi duminica. Mă mai duc la film, ascult muzică şi mă mai joc pe calculator” - Vlad Stancu, în cadrul emisiunii La Măruţă, de la Pro TV.

În vârstă de 16 ani, Vlad Stancu este campion european de juniori la 1.500 metri şi la ştafeta de 4x100 metri liber.

Medaliile câștigate de România la CE Înot pentru juniori de la Otopeni

  • 5 de aur - ştafeta masculină 4x100 m liber (David Popovici, Vlad Stancu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu), David Popovici la 100 m liber, 200 m liber şi 50 m liber, Vlad Stancu la 1.500 m liber
  • 4 de argint - ştafeta mixtă de 4x100 m liber (David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea şi Rebecca Aimee Diaconescu), Bianca Costea la 50 m liber şi Vlad Stancu la 400 m liber și 800 m liber.